Новият Тор по кината от 1-ви ноември!

Новият епичен филм за Тор излиза на големия екран след броени дни. На 1-ви ноември слагайте гръмоотводите и се гответе за грамотевична буря от спиращ дъха екшън с любимите ни Скандинавкси Богове. Всички върли почитатели на Скандинавската Митология да не се радват много, защото това е Тор от вселената на Марвел.

Продължението на първия филм за „гръмоотвержеца” е с подзаглавие “the dark world” (тъмният свят). Директор на продукцията е Алан Тейлър, още известен със страхотния сериал “The Sopranos” и работа над “The Game of Thrones”, където е директор на 5 епизода от втори сезон. Сценаристи и режисьори са Christopher Yost, Christopher Markus, Stephen McFeely, Don Payne, Robert Rodat и разбира се как филм на Марвел ще мине без намесата на Стан Лий (за всички, които не знаят кой е Стан Лий – създателят на по-голямата част от вселената на Марвел, като Хълк, Тор, Спайдър-мен).

В главните роли ще видите Крис Хемсуърт – Тор, Натали Портман – Джейн Фостър (приятелката на Тор), Том Хидълстън – Локи, Антъни Хопкинс – Один.

 

Историята се завърта около нов враг, на който дори Один не може да се противопостави. Тази нова заплаха е надвиснала над Азгард – дома на боговете, заплашвайки ги с унищожение. В Тор отново е единствената Надежда и ще трябва да поеме най – опасното си приключение до сега, което ще го събере с любимата му- Джейн Фостър. Той ще трябва да пожертва всичко, за да спаси не само родния си дом, но и цялото Човечество.

Допълнително от трейлърите ще разберете, че Тор ще се обърне за помощ не към кой да е, а неговия доведен брат Локи. Което значи, че най – любимият персонаж на всички фенове се завръща в поредицата. При това ще е откъм добрата страна, поне докато не прецака всички и отново не стане себе си.

Друга интересна информация е, че новите злодеи са древна тъмна раса от елфи, наречена “Tъмните елфи от Сварталфхейм”. Сварталфхейм е място, отново взето от древната скандинавска митология, там живеят предимно Тъмни елфи и джуджета, както и други митични създания. Известно също от митологията е, че джуджетата са ковачите на боговете, създавайки невъзможни оръжия и принадлежности, за да послужат срещу демоничните врагове на боговете.

Предводителят на тъмните елфи е “Malekith the Accursed” (Малекит-Обреченият), злодей от Вселената на Марвел, който е сигурно, че ще видим във филма. Mалекит ще бъде игран най-вероятно от актьора Кристофър Екълстон още известен с играта си като Доктора в английският сериал “Doctor Who”(Доктор Кой).

 

 

Той се появява за първи път в комиксите за Тор от брой 344 до 349. Малекит е силен противник и враг на Тор и всички богове . Силата му, както  на всички елфи е еквивалентна на нормалните богове (много надвишаваща човешката), но той се отличава и с други възможностти. В комиксите главното му оръжие е магия, която той ползва по различен начин – телепортация, летене, енергийни прожекции. Както всеки злодей и той си има слабо място, а в случая желязо, което някак си отслабва магическите му възможностти. В историите обикновено тъмните елфи винаги дружат с Локи, така че никой със сигурност не знае как ще завършат нещата.

На 1-ви ноември е премиерата за България на един екшън на фантастично ниво!

Вашият коментар