Полски езиковед ръководи езикова работилница

Езикова работилница „Изкуството да общуваме” под ръководството на известния полски езиковед проф. Йежи Бралчик ще се проведе утре, 30 октомври, от 11:00 ч. в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. 

Нетрадиционният уъркшоп се организира съвместно от Полския културен институт и Филологическия факултет и е предназначен основно за студентите полонисти от специалността „Славянска филология“.

Проф. Йежи Бралчик е специалист в областта на езика на медиите, рекламата и политиката. Преподава във Висшето училище по социална психология във Варшава и в Института по журналистика на Варшавския университет.

Член на президиума на Съвета по полски език към Полската академия на науките, Полското езиковедско дружество и Комитета по езикознание на ПАН. В TVP Polonia е водил седмичната програма „Mówi się“ („Казва се…“ oт 2001 дo 2007), в TVN Lingua програмата „Na słówkо“.

В Полското радио води всеки ден програмата „Słowo o słowie“ („Дума за думата“). Пише фейлетони за месечното списание „Wiedza i Życie“. Aвтор на многобройни книги, посветени на езикознанието.

 

Вашият коментар