Обсъждаме патриотизма в българските училища и промяната на учениците

В навечерието на празника на народните будители в сградата на Регионален Историческия музей Пловдив, ще се проведе дискусия на тема „Как се променя българският ученик през годините и съществува ли патриотичното образование в българските училища?“.

Официални гости на дискусията са зам.-министърът на образованието и науката Атанаска Тенева, шефът на Регионалния инспекторат по образованието (РИО), Кирчо Атанасов – директор на ОМГ „Акд. Кирил Попов“, Красимира Тенева и Ваня Добрева.

Дискусията ще обърне внимание на делегираните бюджети, които следват учениците в тяхното развитие; начините, по които учениците се развиват; основна тема е и патриотичното образование и това което е останало от него в българските училища, както и създават ли те днес потенциал за развитие на обществото и държавата.  

В тази връзка се канят няколко поколения български учители и студенти по педагогически специалности. На дискусията всеки може да предложи конкретни идеи, които да се включат в управленски програми и стратегии.

 

Вашият коментар