Студентите от ПУ: С окупацията изразяваме солидарност с колегите в София

Окупацията на аудитория 5 в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ е с цел да покажем нашата солидарност и морална подкрепа към колегите си в София. Това заяви тази сутрин Иван Семков, част от акцията в ПУ, студент 2 курс „маркетинг“. Младежите окупираха аудиторията в сградата на ректората на университета снощи, а тази сутрин проведоха дискусия с колеги, преподаватели и граждани, които просто ги подкрепят.

„Дискусията беше за това защо сме се събрали тук и защо е тази окупация. Заедно искаме да изградим обща концепция какво следва в идните часове и дни“, заяви той.

„Съгласни сме с исканията на студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в декларацията за свалянето на правителството и изграждането на едни нормални морални ценности сред младите хора. Наясно сме, че това няма как да се случи в момента, но искаме да сме ядро, с което да можем да изградим едно по-светло бъдеще“, добави още Семков.

Вчера студентите са били подкрепени от преподаватели, които са стартирали и подписка.  Студентите са категорични, че окупацията ще продължи, като ще е денонощна и безсрочна.

 

Вашият коментар