Първи детски кинофестивал стартира в събота под тепетата

От 26-ти януари до 10-ти март 2013 г. в кино „Лъки синема” в Пловдив ще се проведе първият детски кинофестивал. Прожекциите ще бъдат всички уикенди на посочения период  от 11 и от 13 часа и ще бъдат безплатни за всички деца. През 14-те дни ще бъдат реализирани 28 прожекции на специално селектирани анимационни детски филми.

"Очакваният зрителски интерес към фестивала е много голям поради реалната нужда от достъпен формат на кинопрожекции за деца в Пловдив. В момента повечето детски филми са излъчвани в 3D формат, което изключва посещението им от по-малките. Високата цена на билета в големите киносалони също спира срещата на много деца с магията на седмото изкуство" – коментират организаторите на фестивала Борислав Лалев и Лили Бързева.

В програмата се открояват обичани детски истории като тези на “Мъпетите”, “Мечо Пух”, “Котаракът в чизми”, “Приключенията на Сами”, “Епоха на животните”, “Гномео и Жулиета”, “Ранго” и “Замбезия”. Малките зрители ще могат да видят и анимационните екранизации на класиките ”Питър Пан”, ”Тримата мускетари”, ”Робин Худ” и „Островът на съкровищата”.

Цялата програма на фестивала може да прочетете в медиакафе.

За повече информация: 088 296 29 53

 

За автора

Вашият коментар