СФФ закрива 13-то си издание тази вечер

“За тялото и душата”, “Нелюбов” на Звягинцев и “Потапяне” на Вим Вендерс закриват днес 13-тия София Филм Фест в Пловдив
 
Време е да закрием и 13-тото издание на София Филм Фест в Пловдив. Затова пък филмите днес ще са истинска наслада за всички киномани. 
 
От 16:00 часа започва унгарският “За тялото и душата”, грабнал няколко награди на фестивала в Берлин – „Златна мечка“, наградата на ФИПРЕССИ, наградата на Екуменическото жури, наградата на „Берлинер моргенпост“.  
 
Красивата любовна история се случва в кланица в Будапеща. Веднага щом Мария постъпва на работа, шушуканията започват. Младата жена страни от колежките си и се придържа стриктно към правилата. Шефът й Ендре, който е малко по-голям от нея, също е тих човек. Колебливо, двамата започват да се опознават и да откриват духовни съвпадения помежду си. Тази история за двама души, които откриват света на емоциите и физическото желание, е разказана нежно и с доза хумор от Илдико Енеди. 
 
 
От 18:15 часа всички фенове на Андрей Звягинцев могат да видят новия му филм “Нелюбов”, взел наградата на журито в Кан. Женя и Борис са в процес на развод, белязан от гняв, разочарование и взаимни обвинения. Насочвайки се към нов живот, всеки с нов партньор, те са нетърпеливи да започнат отначало, да отворят нова житейска страница, дори да има опасност по този начин да изоставят своя 12-годишен син Альоша. До момента, в който той става свидетел на един от техните скандали и изчезва…
 
За завършек на фестивала от 20:30 часа ви очаква “Потапяне” – новият филм на Вим Вендерс с участието на Алисия Викандер и Джеймс Макавой. Потапяне” е любовна история, която ни представя напълно различните светове на Даниел Флиндърс и Джеймс Мор. Те се запознават случайно в отдалечен хотел в Нормандия и скоро осъзнават, че са срещнали любовта на живота си. Джеймс работи за Британските тайни служби и трябва да замине на мисия в Сомалия, а Даниел „Дани“ Флиндърс е биоматематик и работи на голяма дълбочина по проект за произхода на живота на нашата планета. Скоро двамата се разделят. Джеймс е взет за заложник от джихадисти и няма как да се свърже с Дани, а тя трябва да се гмурне до дъното на океана, без да знае дали Джеймс е жив…
 
 
Билети може да начмерите на касата на киното или онлайн на kinolucky.com и на boxoffice.bg

Вашият коментар