Четири причини да посетим „Национални дни на кариерата“ в Пловдив

Търсенето на работа е процес, който има своите особености и динамика. Условията на пазара на труда се променят, изискванията на работодателите – също и често дори опитни кандидати се чувстват объркани. Ако си млад и все още нямаш кариерен опит проблемът е още по-голям, тъй като ти липсват знанията в този процес. Те се трупат с практиката, а една добра възможност са именно кариерните форуми.

Защо да посетим кариерен форум?

За да си намерим работа или стаж

Това е основната цел на всеки посетител. Практиката показва, че всеки шести млад човек започва работа или стаж след посещение на „Национални дни на кариерата“. Общо през годините форумът е дал старт на 40 000 професионални кариери на национално ниво.

За да „си сверим часовника“

На форума участват едни от най-добрите компании в България. Когато поговорим с техните специалисти и видим какво изискват от бъдещите си служители, можем лесно да установим на какво ниво са нашите познания и умения. Най-често по-малките фирми изискват по-малко от нас, така че големите са мерилото. Ако знанията и уменията ни са достатъчни за тях – значи можем да започнем работа за мечтаната фирма. Ако не са – вече знаем какво още трябва да научим, за да сме конкурентни.

Да опознаем пазара на труда

Често се случва така, че младите хора не познават пазара на труда, дори в специалността, която изучават в университета. „Национални дни на кариерата“ е идеално място да попълним тези пропуски – да видим какви фирми оперират на пазара, какви хора набират и какво изискват от тях. Това силно разширява хоризонтите и възможностите ни.

Да натрупаме опит

Явяването на интервю и разговорите с представители на компания, за която искаме да работим, често са източник на стрес и неудачи дори и за опитни хора. При младите специалисти проблемът е още по-сложен. Форумът е прекрасно място да направим първите си разговори с HR специалисти или да се упражним отново в една доста неформална и със сигурност различна от офисната обстановка. Това е добър начин да натрупаме опит в тези разговори и да се чувстваме много по-освободени за в бъдеще, за да можем да разгърнем и покажем целия си потенциал.

Естествено този списък не е изчерпателен, но дава добра представа за ползите от посещението на голям кариерен форум като „Национални дни на кариерата“. Тази година събитието ще се проведе в Пловдив на 4 април от 10 до 16 ч. в Конгресен център на Пловдивски панаир.

Повече информация за участващите над 50 компании, с които можете да се срещнете, може да намерите ТУК

Как премина събитието през 2017-та година може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар