10-те най-лоши песни на 90-те

Преди време известното списание Rolling Stones помоли своите читатели да номинира най-лошите мелодии на 90-те. Резултатът от проучването предлагаме сега на вашето внимание.

Всички десет песни са изключително популярни, а много от тях все още са. Чуваме ги от време на време и ни припомнят „славното“ минало. Но въпреки това… едва ли бихме могли да ги слушаме всеки ден.

Под номер 10 читателите на популярното списание са поставили 4 Non Blondes – What’s up… Честно да си призная трябваше да потърся песента и да си я пусна, за да се сетя коя точно беше. Въпреки това, песента е изключително известна и съм убедена, че няма човек, водел съзнателен живот през 90-те, който да не запее „…I said Hey What’s going on?“.

Номер 9 е отредено на Right Said Fred – I’m too sexy. Текстът определено е забавен, но до там. Цялата песен е сериозно сгафена, но това не пречи да предизвиква умопомрачителни танци по нощните клубове.

Номер 8 е за Baha Men – Who let the dogs out? Джаф, джаф… Сега сериозно – Кой пусна кучетата?

На номер 7 се нарежда една песен разплакала мнозина нежни сърца – My heart will go on на Celine Dion. Признавам си, че съм почитателка на гласовите възможности на Селин Дион, но не можах да сдържа смеха си, когато видях присъствието на песента в класацията.

Все пак да не забравяме, че в култовия сериал „Supernatural“ имаше епизод, в който един от ангелите реши да се върне във времето и да не позволи на Титаник да потъне, защото мразел Селин Дион. По този начин песента никога няма да бъде създадена… Очевидно някои хора имат сериозен проблем с тази песен!

Celine-Dion

На номер 6 тежи Hanson – MMMBop. И тук никой да не отрича, че му е трябвало много време, за да установи пола на изпълнителите…

Под номер 5 се крие Chumbawamba – Tubthumping, която има особена връзка с българите, заради кавърът ѝ от неповторимите клуб НЛО. В интерес на истината бих се обзаложила, че песента се казва „I get knocked down“…, но грешката е моя!

Номер 4 е за Vanilla Ice – Ice ice baby. Тук определено се събуждат спомени, които ще запазя за себе си… Единственото което ще кажа е, че определено се закача като паразит в съзнанието.

В челната 3-ка влиза Billy Ray Cyrus – Achy breaky heart. Не мога да съдя песента, защото признавам си – не я бях чувала,  но определено се забавлявах на прическите в клипа.

Под номер 2 се подвизава една емблематична за моето поколение песен – Los del Rio – Macarena. Не знам какво не са ѝ харесали на песничката читателите на Rolling Stones, но съм сигурна, че все още могат да я танцуват!

И на номер 1 достолепно стоят Aqua с Barbie girl. Е, все пак песента призовава за отявлен ексхибиционизъм – „Undress me everywhere“!

 

За автора

Вашият коментар