38 клуба от цялата страна се хванаха на Хорото под Тепето (СНИМКИ)

38 състава за български народни танци (17 клуба за народни хорà и 21 самодейни танцови състава) от над 20 населени места взимат участие в тазгодишното „На хорото под тепето“
 
На много песни, танци и приятно настроение на стотиците участници и любители на фолклорните песни и танци се радва тазгодишното 7-мо издание на фестивала „На хорото под тепето“, кеото се организира от школа за народни песни и танци „Луди млади“.

„С всяка следваща година във фестивала участват все повече състави и ансамбли. Пожелавам Ви за десетгодишния юбилей да напълните с публика спортна зала „Колодрум“, заяви Георги Титюков, заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“ по времена откриването.

Във фестивала за народни песни и танци хора от различни възрасти и професии забравят различията си и хващайки се ръка за ръка, заиграват български народни танци. Тази година фестивалът се провежда в палата № 2 на Международен панаир Пловдив, като за първи път ще е в два етапа. В първия – по традиция ще се надиграят любителите на българските народни хора. Във втория – те ще се състезават за големите награди с награден фонд от над 2000 лева.

Още снимки и видео на традиционнните хора в Пловдив може да видите ТУК

Вашият коментар