Балабановата къща представя коледни концерти

Учениците от класа по пиано на Дорис Хофман към Народно читалище „Христо Г. Данов – 1904г.“ – гр. Пловдив, ще изнесат концерт на 12-и декември (четвъртък). Изпълнителите са на възраст от 5 до 16 години и ще понесат публиката на предколедно пътешествие през песни, пиеси, етюди, сонати, менуети и сюити от Русия, Франция, Австрия и др.

На 20-и декември (петък) от 17:30 ч. в компанията на Slovena Quartet (Звездана Новаковиц, Словения – вокал и арфа, Гергана Павлова, Невяна Ганева и Дияна василева – вокал) ще представят модерни джаз хармонии и импровизации със звука на традиционното. Предстои една вълнуваща среща между България и Словения, между  „старото“ и „новото“ – среща на чисти, безвременни, освободени от всякакви ограничения и граници  гласове, които ще звучат под съпровода на арфа и автентични български инструменти  като гадулка и гайда.

Недялко Джелепов се завъръща от Сингапур, където е преподавател по пиано, за да посвети концерт на родната си пловдивска публика на 21-и декември (събота) от 11:30 часа. Недялко учи в музикалното училище в Пловдив, след това в Националната музикална академия в София , а по-късно завършва магистърска степен по пиано в Kingston University, Лондон.  Талантливият българин има зад гърба си можество международни изпълнения в соло концерти, конкурси, музикални фестивали и телевизионни участия, покорявал е публиката на Steinway Hall (Лондон) и на Българския културен институт в Лондон. Ето и едно от последните му изпълнения на "Spain" и "Pirates of the Carribean".

Следобед на 21-и декември, от 18:00 ч. Дамски хор „Тримонциум“ при Община Пловдив, съвместно с Камерен дамски хор при Хорова школа „Проф. Георги Димитров“ – гр. Ямбол, ще представят в Старинен Пловдив своя Коледен концерт. В 40–годишната си история Дамски хор „Тримонциум“ е донесъл на град Пловдив  и страната десетки отличия, грамоти и дипломи от наши и международни фестивали.

Всички събития са със свободен вход.

Вашият коментар