Ден на траур в УХТ

Университетът по хранителни технологии обяви днешния ден за траурен заради зловещата катастрофа на пътя Бачково-Асеновград, в която четирима младежи на 22 години загинаха. Те са се прибирали от празненство по случай студентския празник.

„Колеги,

Както вече разбрахте четиримата трагично загинали при тежката катастрофа студенти са от Университета по хранителни технологии. Те са четвъртокурсници по специалността „Икономика на хранителната промишленост”.

Със заповед на ректора на университета проф. Кольо Динков в деня на погребението на младите хора ще бъде обявен Ден на траур и знамената във ВУЗ-а ще бъдат свалени наполовина. В разговор със семействата на младежите ректорът е изказал съболезнования. Подготвят се съболезнователни адреси от името на академичното ръководство и студентите.

Също със заповед на ректора проф. Кольо Динков в деня на промоцията на дипломантите от УХТ се отменят всички тържества. Събитието, което е от 10.00 ч. В аула 205 на 13 декември ще започне с минута мълчание в памет на загиналите младежи“.

За автора

Вашият коментар