КЦМ и маестро Марио Хосен с предпразнична изненада за пловдивската публика

За седма година в навечерието на най-светлите празници КЦМ 2000 Груп подарява на своите служители, партньори, пловдивчани и гости на града концерт на виртуозния маестро Марио Хосен и струнния оркестър „Камерата Орфика“

Спектакълът „Антични арии и танци“ ще се проведе на 7-ми декември, петък, в Драматичен театър Пловдив.  

За пръв път тази година в залата на театъра ще се преплетат античното и модерното. Музиката, създадена преди 4 века и най-иновативните визуални технологии ще се срещат някъде по средата на времето, за да направят присъстващите участници в една благотворителна коледна приказка. 

Музикалната и визуалната програмата на концерт-спектакъла ще бъдат разделени на три части. Първата, ще  пренесе публиката назад във времето. Залата ще се преобрази в единственото място, което по онова време е можело да успокои душата на Голдберг – християнския храм. Цялото театрално пространство ще потъне в тази епоха, чрез техниката проджекшън мапинг. Втората част ще запознае зрителите с aнтични арии и танци и обградени от древногръцка архитектура ще се понесат по композициите на Оторино Респиги. Третата, последна част, ще извиси слуха и зрението на публиката до ниво да прескочи всички граници и да се почувства сред природата, макар седяща на местата си в Драматичен театър Пловдив. 

Визуалната част на предпразничния спектакъл на КЦМ 2000 Груп е дело на най-търсения видео артист в страната Полина Герасимова. Младата авторка създава визуални декори за опери и театрални постановки, визуализизации за концерти и други. Пловдивската публика познава нейната работа от успешния детски мюзикъл „Снежанка и седемте джуджета“ на Държавна опера – Пловдив. 

Тази година концерта отново ще бъде благотворителен. Средствата, събрани от продажбата на билетите ще бъдат дарени за благотворителна кауза. Билетите са в продажба на касата на Драматичен театър Пловдив.

Вашият коментар