Кино, коктейли и музика – клуб Фарго на две години (СНИМКИ)

Клуб Фарго е неизменна част от Дома на Киното – Лъки в Пловдив. Намира се на “Гладстон” 1 (ако все още има някой, който не знае) и първият номер му отива

На 11 март, събота заведението ще отпразнува две години, откакто се превърна в място за кино, коктейли, музика, срещи с актьори, режисьори, сценаристи, продуценти

За рождения ден на бара от Германия пристигат Robothko и Emil Doesn't Drive! „Чакаме ви на терасата и в бара да станем заедно на 2 – ще се леят коктейли, шотове и много музика!“, казват от Фарго в страницата на събитието. А то започва от 21 часа, с вход свободен. 

Борислав Лалев, един от собствениците на клуба разказва пред Медиакафе за събитията, които набират все повече популярност: “Фарго се превърна в любимо място на много хора. Два пъти в месеца тук се прожектират български късометражни филми под името „Късо кино във Фарго. Почти винаги гостуват създателите на филмите, за да ги представят пред посетителите.

Два пъти месечно има кино куизи. До сега бяха общи темите, а от този месец за първи път ще бъдат правени тематични, като първият ще е на тема „Великите актьори“. Така, веднъж в месеца ще има класически movie quiz и втори път, посветен на определена тема. От февруари всяка сряда се правят кино дискусии. Досега са се провели девет такива, като последната беше свързана с филма „Боен клуб“, преди това се обсъждаха Оскарите. Тези срещи се водят от две момчета, които пишат за сайта Operationkino.

В заведението постоянно гостуват диджеи от цялата страна и от чужбина

Едни от интересните прояви в бара са изложбите на плакати на стари български и не само български филми. През 2016-та гостува Георги Господинов по време на „Пловдив чете“ през 2016-та година. Тогава беше представен и филма, написан по негов разказа „Тя, която маха от влака“, като неговите създатели лично се срещнаха с присъстващите. 

По време на филмовите фестивали – Киномания и София Филм Фест, любителите могат да се срещнат неформално с гостите на фестивала – актьори, режисьори, сценаристи, монтажисти, оператори и т.н. Това се случва вече на няколко фестивала. През ноември 2016 се навършиха две години, откакто Пловдив с има дом на киното.  А миналата година по време на един от кинофестивалите Тед Кочев дълго време раздаваше автографи във „Фарго“, разказва Борислав Лалев

Освен с богатата си програма, Фарго е запазена марка в Пловдив за разнообразни висококачествени коктейли. Голяма част от съставките се приготвят в заведението, а вече барманите разполагат със специална машина за правене на сиропи за смайващи напитки. 

Ето какви тайни ни разкри барманът Филип Шарков, който от 2 години работи във „Фарго“ :

Защо коктейлите във Фарго са толкова вкусни и различни?

„Сиропите за коктейли вече ги правим на място, само с пресни плодове. Всичко се случва на момента. Например, коктейл Негрони. Ще го приготвяме с малини, направени на сироп с новата ни машина. Негрони е вариация на класически коктейл, който ние малко сме изменили. Съдържа кампари, джин, вермут и сок от малини. Джинът ни с босилек е страхотен. Зимата правихме наша версия на грог с канелен сироп, ползвахме различни ароматни битери, което му придаваше много интерес вкус. А търсените коктейли зависят от сезона, правим и безалкохолни. Можем всичко да направим. Доста сме изобретателни и имаме много идеи. 

Кой е твоят любим коктейл за пиене? 

Джинът с босилек е страхотен, и откакто започнахме да го правим, аз лично спрях да го пия само с тоник. Правим си сироп с босилек, слагаме тоник, краставичка и става много свеж за лятото. 

А за приготвяне?

Олд фешън – това е коктейл с уиски, горчиво-сладък и има специфичен метод за приготвяне, ползва се специална машина. 

Още за кинофестивалите в Пловдив от първо лице може да прочетете ТУК

Музикалните събития под тепетата може да следите сайта на клубовете PlovdivCLUBS.com

За автора

Вашият коментар