Музиканти отново скочиха срещу рок фест в Пловдив, нападнаха и общината

Фронтменът на група "Ренегат" Константин Кацаров отново въстана срещу поредния рок фестивал "Полинеро рок фест", който трябва да се проведе в началото на септември на Летния театър под тепетата. Това се случи на традиционната пресконференция преди 9-то издание на музикалния фест тази седмица, а повод за скандала, който бе насочен към организаторите, се пренесе и върху представителите на Община Пловдив, които са основни спонсори на събитието с финансиране от 8 хил. лева.  

Константин Кацаров нападна остро органзиатора Владислав Ботев, че вече една година не изпълнил ангажимента си да превде събраните средства от благотворителния концерт от 2-ри септември 2015-та година към Детското отделение на УМАБАЛ "Св. Георги". Тогава 2500 лева трябваше да отидат за кувьоз, който болницата е поръчала, но така и не получава по дарителската си сметка дарените средства, обявени от организатора.

През пролетта, на пресконференция в Дома на киното, преди 8-то издание на фестивала, КонстантинКацаров отново запита организаторите на "Полинеро рок фест" какво се случва със събраните средства и защо те не отиват по предназначението им, но ясен отговор и тогава не бе даден. Този път обаче фронтменът на група Ренегат бе доста по остър в думите си и не спести нападките си към нито една от страните, включително и към наблюдаващите отблизко цялата случка журналисти.

Eто какво написа самият той след скандаланата пресконференция в собствения си профил. Публикуваме го без редакторка намеса:

"Господ да ми прости, че посетих пресконференцията на деветия „Полинерооок фест“!
23 август 2016 – вторник – Летен Театър „Бунарджика“

Имах чувството, че се намирам на събор на клошарите. На Владислав Ботев какъвто му е външния вид, такива са му и мероприятията – занемарени. Това ли е елита на пловдивския рок?! Общият брой присъстващи на тази нечистоплътна вакханлия беше, около десетина – журналисти, организатори, музиканти, представител на общината и една руса възрастна дама, навела глава на бара. 

Владислав Ботев говори около 40 минути. Обикновените голословия, изсмукани изпод овехтялата му шапка. Засегна дори темата за изгорелите тютюневи складове и моралните ценности на гражданите. Няма такъв мерзавец!

След като културния експерт от Общината измънка нещо, същото направиха и двама неспретнати музиканта, поканени да свирят на феста срещу Хонорар. Нищо не им разбрах. Имах чувството, че от нещо ги беше срам… /третият музикант беше кинооператор../

Дойде време за въпросите! След кратък диспут решиха да дадат думата и на мен. 

Зададох няколко въпроса:

1. Обърнах се към човечето – културен експерт в Общината. Попитах го дали знае, че Владислав Ботев и жалката му шайка, от 12 месеца дължат пари на детското отделение в УМБАЛ св. Георги. 12 месеца – една година! Нашите пари! Събрани на благотворителен концерт от пловдивски музиканти. Той ми отвърна, че очаквал тази провокация от мен… Провокацията да потърсиш сметка, защо един дребен, неспретнат измамник за пореден път бива спонсориран от Общината. Спонсориран с нашите пари! Не ми се говореше повече с него. Каквато ни държавата, такава ни и Общината, такъв ни е и културния елит – все хубави хора…

2. Попитах музикантите, дали са безразлични към това, че участват във форум иницииран от отявлен дребен лъжец, но получих мълчание. Така е, обикновено безразличните са и мълчаливи. Същите тези музиканти, неведнъж са роптали и проклинали водачът на клошарите – Владислав Ботев. /Извинявам се на клошарите!/ Но на музикантите принципите им са като външния вид – занемарени. 

3. Владислав Ботев на няколко пъти ме попита, дали съм свършил. Отговорих му, че е прекалено грозен за да свърша… Попитах го: Защо 12 месеца не дава парите, колко са, къде са, как са, кой ги брои тези пари, кога ще даде обещаните „около пет хиляди лева“..? Той скопено ми отвърна: Няма да ти кажа! Нека да каже на Вас! За пореден път му напомних публично, че е лъжец и крадец. От сърце!

На всички безразлични, които безлично ще ме охулят, мога да пожелая – да си го…!

И дано не ви се случи да се разболеете, и вместо приживе, когато приятели съберат средства да ви помогнат, да не ви ги донесат на помена за една година от кончината ви! Безразличието е пандемията на нашата нация! Както и липсата на чест. Накрая си спомням само, че извиках високо – Алилуя и хвърлих бутилката с минерална вода. Може и да съм обидил някой от мълчащите и присвоилите чужди пари – не помня…

Русата дама продължаваше безропотно да гледа ниско бара. Тръгнах си.
Зад мен беше тихо. Тихо и безлично."

  • Видео с Константин Кацаров относно ненаправеното дарение може да видите ТУК
  • Какво сподели Владислав Ботев преди 8-то издание на феста вижте ТУК

Снимка: kapana.bg

За автора

Вашият коментар