Иван Бондоков – Защо избрах да заменя София с Пловдив (ВИДЕО)

"Местя се в един град, който ми е на сърцето", споделя Иван Бондоков

Създаваме нещо, което звучи доста авангардно, но ние вярваме, че обществото ни е узряло за него!

Той е Иван Бондоков и е на 35 години. Родом е от Плевен. Изучава политология в един от най-добрите университети Jullius – Maximillians University (Вюрцбург), но не завършва образованието си в Германия, а се прибира в България заради заболяване. Последните 7 години от живота си прекарва в София. Споделя, че винаги е бил активен човек и не страни от проблемите, а напротив, опитва се да ги решава. Доказателство за тези думи е и работата му  през последните 3 години в MOVE.BG – платформата на създаващите хора, която работи за развитие на обществото и личността.

Днес Иван Бондоков поема по един нов път, на около 120 километра източно от София. Някак логично – заради настъпилите позитивни промени в града под тепетата – все повече млади хора се ориентират натам. Пловдив прие функциите на outsourcing център, а и с духа, който носи в себе си, става все по-интересен за хората. Освен това Иван е привлечен и от една пловдивчанка, която е също толкова активна, колкото него –  Валентина Куцева е президент на пловдивската секция на JCI.

Валя и Иван в средата, на първото събитие "Вечери за наивници" организирано от MoveBG и JCI

Още по-логичното е, че двамата започват свой нов проект в Пловдив, който ще се казва Limacon – център за развитие на социален капитал на индивидуално и общностно ниво. Функциите на самото пространство обаче съвсем няма да са малки –  от малък co-working space до място за лекции, обучения, срещи, дискусии, конференции – всичко това, което свързва двамата влюбени предприемачи Иван и Валя.

"Това ще е едно средище за събиране на хора, за засилване на общностите ни, на техните потенциали. Идеята, с която тръгваме е да допринесем за развитието на града и за обществената динамика, която последната година се забелязва, че е много интересна", споделя Иван за новото място за развитие на хората и обществото в Пловдив.

"В Пловдив наблюдаваме едно grass root движение на младите хора, т.е. младежта подтиква и подбутва политиците тук да започнат да мислят всичко да се случва по-устойчиво. Вярвам, че все по-осъзната става нуждата от по-устойчиви политики в работата с младежта", добавя Иван.

Чуйте целия интересен разговор с Иван Бондоков – за социалния капитал на града и как Limacon ще работи за развитие на обществото под тепетата: 

Очаква се Limacon да отвори врати в средатата на септември.

Още за Иван Бондоков може да видите от интервюто ни с него във Варна ТУК

За автора

Вашият коментар