Спомен за Господина за един ден – Тодор Колев

Тодор Колев днес щеше да навърши 77 години

Изминаха малко повече от три години без „опасния чар“ на един „господин за един ден“ – Тодор Колев. С неповторимата си харизма и чувство за хумор големият актьор бе определян от мнозина за българския Чарли Чаплин.

Тодор Колев ще остане в съзнанието и сърцата на поколения българи с емблематичните си роли в българското кино – "Двойникът" и "Опасен чар" – и с десетките си театрални роли, моноспектакли и вариететни участия и телевизионни продукции.

Участва в над 30 български игрални филма, сред които най-добрите от българската киноиндустрия на 60-те, 70-те и 80-те години на ХХ век – "Цар и генерал", "Козият рог", "Иван Кондарев", "Двойникът", "Господин за един ден" и други.

Днес, навръх рождения ден на легендарния Тодор Колев ще се състои и концерт в негова памет. Концертът е организиран от поетесата Гери Турийска и мениджъра на столичния клуб „Строежа” Мартин Михайлов. Шлагери като „Черно море” и „Как ще ги стигнем” ще прозвучат в изпълнение на Рут Колева, Ясен Зердев, Димо от PIF, Сърмата Хари и Гери Турийска, Стефан Вълдобрев. Музиката ще осигурят Ангел Заберски (пиано), Стоян Янкулов-Стунджи (барабани), Миро Иванов (китара), Венци Благоев (тромпет), Владислав Минчев (тромбон) и Веселин Веселинов-Еко (бас). Концертът ще бъде в Маймунарника, София.

Билети се продават в eventim.bg на цена от 10 лв., а в деня на събитието ще струват по 12 лв. Част от приходите ще бъдат дарени за културното развитие на Шумен в името на Тодор Колев.

Вашият коментар