Отсреща затвори, но идеите и приятелите остават!

Още едно от култовите пловдивски пространства бе повалено от мерките срещу коронавируса.

Да, става дума за Отсреща, мястото за срещи, лекции, бизнес, нови запознанства, чай, бира, там където стотици млади хора от града под тепетата всекидневно обменяха идеи. 

Отсреща бе споделеното работно място Пловдив с артистична и спокойна атмосфера, където фрийлансърската общност разперваше криле с други предприемчиви и активни хора, за да пресечат своите идеи за бъдещето.

Със сигурност Отсреща бе една мечта на много хора за реална промяна, за смислено съществуване, за бизнес. За някой Отсреща бе кауза, за други мястото, където можеха да се срещнат с активни млади хора и да попият от лекциите на интересни мечтатели. За 5 години Отсреща прие десетки благотоврителни събития и неслучайно при последното съобщение в страницата на заведението изплуваха спомени, а някои споделиха, че губят свой дом. 

"Отсреща, като място ще ни липсва много. Но Отсреща като дух сте тези, които го създадохте и поддържахте в годините… Нека идеята порасне и се “присади” на ново място, за да разгърне целия си потенциал. С вас съм", сподели Емилия Краянова. 

Ето и как екипът на Отсреща се сбогува с приятелите си:

Скъпи приятели,

С голяма емоция пишем, че взехме нелекото решение да затворим ОТСРЕЩА в тази му форма и на това място. В изминалите почти пет години видяхме, че идеята ни за смислено пространство за срещи в Пловдив е възможна и има голям потенциал. Последните два месеца бяха голямо изпитание за нас – както във финансов, така и в психологически план и не ни оставиха много енергия и мотивация да продължим напред. Идеята за място за по-смислено общуване и идеи остава жива и се надяваме да можем да я развием на друго място и в по-подходящо време!

Благодарим ви за невероятната енергия и отдаденост, с която ни подкрепяхте през това време – винаги сме ви възприемали повече като общност, отколкото като клиенти! Радваме се, че ОТСРЕЩА стана малка част от вашите идеи, проекти, събития и срещи! Фейсбук страницата ни ще остане активна и се надяваме отново да се свържем по други хубави поводи.

P.S. През следващите две седмици ще обявим дни, в които ще бъдем в ОТСРЕЩА – ще можете да минете да се видим (като спазваме стриктни мерки), да си вземете кафе или бира за пейките навън или в двора ни, както и да си купите част от нашите мебели, чаши и оборудване. Следете страницата за повече детайли!

P.P.S. Помещението се отдава под наем от собствениците след края на май – ако вие или ваши познати търсят място, ще се радваме да ви свържем!

P.P.P.S. Споделяме една любима снимка от последния ни рожден ден, ще ни е много приятно да ни покажете ваши фото-спомени в ОТСРЕЩА"

Вашият коментар