Рок разлюлява Пловдив

На 13 септември на сцената на Летния театър на Бунарджика в Пловдив събира рокаджии за тридневен купон! 22 рок банди с около 100 музиканти от Пловдив, София, Пазарджик, Бургас, а също и 2 групи от Сърбияще забият на сцената. Едни от най-популярните напоследък групи и изпълнители, които ще опънат жици са „Кикимора” на Николо Коцев, група „Ренегат”, Васко Кръпката, „Кросфайър”, и др.
По-голяма част от парчетата на групите, които ще участват на фестивала са авторски, като някои от тях ще изпълнят в памет на Джон Лорд негови творби. Само „Кикимора” е подготвила 7 такива изпълнения, разкри Владислав Ботев – организаторът на първия по рода си Полинеро Рок-Фест. По думите му това е едно от най-мащабните събития от този вид в Пловдив, разбира се извън големите концерти на световни имена от рока, които гостуваха в града.
Един от основните участници във фестивала Николо Коцев разказа, че дължи доста на Пловдив за музикалната си рок-култура не само заради това, че е завършил Академията тук. Коцето от „Ренегат” смата, че подобен рок събития са рядкост и е въпрос на чест поканата за участие, която са получили.
 

За автора

Вашият коментар