Хайде на хорото под тепето

За трета поредна година Школа за народни танци „Луди Млади“ организира единствения по рода си фолклорен фестивал в нашия град.
Тази събота, 1-ви Септември, в парк „Отдих и култура“ ще се състои третият по ред фестивал за български народни хорà „На хорото под Тепето“. Организатори на ежегодното събитие са известната Пловдивска Школа за народни танци „Луди Млади“, които в началото на лятото пък ни зарадваха със своя изключително успешен първи самостоятелен концерт, със специалното участие на Валя Балканска. Сега дейната група, с подкрепата на Община Пловдив, кани всички жители и гости на града да се забавляваме заедно в ритъма на народната музика.
Фестивалът „На хорото под Тепето“ има конкурсен характер и е насочен към любителски групи по български народни танци независимо от възрастта на ентусиастите. Заявки за участие са потвърдили школи и клубове както от региона, така и от други краища на България. Интересът към празника се увеличава с всяка изминала година, което става явно не само от по-големия брой участници и зрители, но и с нарастващото присъствие на спонсори и съмишленици. Именно благодарение на тяхната подкрепа се осигуряват и наградите за участници и победители, техническото и организационно обезпечаване на проекта.
„Това, което различава тазгодишното издание на нашия фестивал от предишните е въвеждането на трети незадължителен етап, на който участващите групи могат да представят по едно чуждестранно хоро.“, разкрива Цвятко Маринов, съосновател и ръководител на „Луди Млади“. И продължава: „Тези изпълнения няма да бъдат оценявани с точки за крайното класиране, а са по-скоро реверанс към нашата публика и допълнителен източник на приятни емоции и забавление за всички присъстващи.“
Официалното откриване ще започне в 10:00 ч. пред трибуните на Гребната база. Синоптиците вещаят прекрасно време, а ние – страхотно забавление. Заповядайте да се повеселим и да се хванем заедно „На хорото под Тепето“!
Информация на сайта ЗаПловдив
 

За автора

Вашият коментар