Селекция най-добри моменти от епичния цикъл „Пръстена на Нибелунгите“ на Античния театър

Най-добрите моменти от епичния цикъл от 4 оперни спектакъла на Рихард Вагнер „Пръстена на Нибелунгите“ ще могат да чуят пловдивчани на Античния театър. Представлението е част от  фестивала, организиран от Държавна опера – Пловдив Opera Open. Подборът на популярните арии и музикални моменти е на диригента Иван Ангелов. Спектакълът ще се състои на 12 юли, събота.

4-те спектакъла „Рейнско злато”, „Валкюра”, „Зигфрид” и „Залезът на боговете” са с обща продължителност 16 часа и са предизвикателство за всеки оперен театър по света. Маестро Иван Ангелов ги е съкратил до час и половина, за да могат зрителите да се насладят на епоса само в една вечер. Традиционно „Пръстена на Нибелунгите“ се играе в 4 поредни вечери.

Фееричният спектакъл е замислен като концертно изпълнение с модерни визуални елементи. С помощта на мултимедия, светлинно шоу и хореографията на Боряна Сечанова зрителите ще се потопят в свят на драконоубийци, нибелунги от подземното царство, девици-войни, златно съкровище, великани и безсмъртни богове.

Специално за фееричния спектакъл в България пристига шведското сопрано Елизабет Стрид –  звезда на Вагнеровия фестивал в Байройт.  Тя е сред най-актуалните певици с немски репертоар. Бурно е аплодирана в престижни оперни театри в Европа, а ангажиментите й за участие в постановки на Вагнерови опери вече се простират до 2017 година, когато ще изиграе ролята на Зиглинде в Чикагската опера.

Билети за програмата с най-доброто от Вагнер се продават без почивен ден на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и в Билетницата в Мол Пловдив.

За автора

Вашият коментар