Световни лидери в хип-хоп танците ще журират денс батълите на Street Masters в Пловдив

Основоположник на стил в breakin` танците и определена, като "женския хип-хоп звяр" ще журират хип-хоп танците на Street masters 2015

Третото издание на Street masters продължава да изненадва феновете си с артистите, които привлича. Фестивалът, който се утвърди като най-престижния международен уличен формат у нас, ще се състои на голямата сцена в Цар Симеоновата градина в Пловдив от 17.00 часа на 26 и 27 юни.

В първото организирано в рамките на фестивала Европейско първенство по брейкденс в стиловете breakin` и all styles жури ще бъдат истински лидери в общнстта на хип-хоп танците – Мидъс (Midas) и Муфаса (Mufasa).

Мидъс от Style Elements Crew/ Originality Stands Alone (САЩ) е основополовник на цял стил в breakin` танците, които ще журира на 27 юни в Пловдив. Роденият като Serouj Aprahamian в Ереван, Армения, но израснал в Лос Анджелис, САЩ, артист е по-популярен с артистичния си псевдоним Мидъс (Midus), превръща в злато всичко, до което се докосне.

Стилът му е усъвършенстван Лос Анджелис сленг, характерен за Западния бряг и популяризиран от актуални танцьори, сред които Stuntman, Drunk Funk, Cuser, Jash, Brick Rock, G-Wiz и Shrimp Wu, но в традициите на легендарните брейкъри Nigga Twins, Trixie и Cholly Rock, на чиито скречове Мидъс започва да изпробва здравината на маратонките си в десетки ъндърграунд клубове още като тийнейджър.

Днес той е главен идеен двигател на крюто Style Elements – мултинационална общност, обогатила познанията на модерните млади с десетки денс стъпки и трикове от ефектната хореография. "Бъдете себе си и не следвайте никакви моди", е неговата категорична препоръка към всички, решили да поемат пътя на танцовото изкуство в многобройните му стилови и хореографски превъплъщения – сами или в крю.

В all style битките жури ще бъде Муфаса от EGOTRIP (Франция). Тя е родена в околностите на Париж и закърмена от плочите на баща си с наследството на Боб Марли и хитовата в началото на 90-те ламбада. Музиката и танците са в кръвта й. Нещо, което не убягва от нейните родители, и майка й я записва в балетна школа.

Но това е само началото за подрастващата биткаджийка, която рита футбол наравно със съучениците си. Семейството се мести в курортния град Антиб, където 13-годишната девойка открива не само магията на морската шир, но и естетиката на джаза, срещайки Анджело ди Монако, спец по модърн джаз и неин бъдещ ментор. Следвайки неговите съвети как да пресътвори живота в движения, от юношеско увлечение за Муфаса танцът става професия. А, както е известно, най-големите капацитети в своята област са онези, които са превърнали хобито си в професия.

Сандрин (Sandrine Lescourant), както е истинското име на екзотичната дама, се дипломира в специалностите "комуникация" и "социална и икономическа администрация", но бъдещето в офис по десетина часа дневно не е по вкуса. Открила хип-хоп културата, става член на общностите A New Step Ahead и Bakhus, по-известна като Artefakt, и започва да се изявява в Лимо и Монпелие.

В момента е от ярките представители на френското крю Egotrip. "Използваме наша си лексика, но в същото време всеки от нас е съвсем отделен, отдаден на различни танци – брейк, хип-хоп, салса, модърн джаз и афро; широкоскроен и отворен към света – в което е и нашата сила", разкрива Муфаса. За нея импровизацията е най-важна на сцената.

"Остави тялото си да говори, почувствай музиката, открий енергията и ги съчетай", дава рецептата си за успех изпълнителката, определена и като "женски хип-хоп звяр". А какво я вдъхновява под светлините на прожекторите, на батъл арената? "Инспирацията може да е личност, цвят, фантазията ми, моите спомени и всевъзможни емоции, но преди всичко музиката", доверява Муфаса, която е част от новото шоу на популярния Cie Michel Meech'Onomo – The 7th Element, базирано на черните ритми и на хип-хоп културата изобщо.

Още информация за Steet Masters и всички събития покрай фестивала може да намерите ТУК

Вашият коментар