Звън на китари оглася Радио Пловдив

Поредната музикална среща, която „Камерна сцена Пловдив” предлага на ценителите на класната музика в Първо студио на Радио Пловдив е китарното дуо на Цветан Недялков и Веселин Койчев. Те ще изнесат концерт днес, 18 април, от 19 часа.

На събитието ще звучат както авторски пиеси, така и произведения на Астор Пиацола, Пако де Лусия, Ал ди Меола, Чък Кърия, Майлс Дейвис, и други.

Очарование, романтика и магия, пъстра смесица от звуци и емоции, поднесени с виртуозно майсторство – това са само част от отзивите за изпълненията на Койчев и Недялков. Изключителната китарна техника и усетът към импровизация правят музиката им жива, разпознаваема и запомняща се.

И двамата музиканти са достатъчно популярни. Веселин Койчев е име, с което Пловдив отдавна се гордее. Той е ръководител на легендарната джаз формация „Бели, зелени и червени”. Автор е на джаз, поп, симфонична и театрална музика, обработки на фолклорна музика, аранжименти и оркестрации. Изявявал се с най-големите имана на българския джаз, както и с емблематични световни джазмени. В дискографията му са 9 албума, представил се на 1000 концерта на всички форуми на джаза у нас, но и в Гърция, Сърбия, Русия, Македония, Кипър, Мароко, Финландия, Италия, Англия и др. Преподава китара в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” и в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.

Цветан Недялков е познат на широката публика от група Ку-ку бенд. Той е един от хората, които дават облика на формацията и правят разпознаваем звука й. С тях той има 19 албума, 13 национални турнета с над 500 концерта. Освен това Недялков се е изявявал на сцена наред с музикални величия от световна велличина, като Манхатън Трансфър, Mецофорте, Инкогнито, Дзукеро, и др. Преподава джаз и поп китара в Националната музикална академия “Панчо Владигеров”.

Концертът им на „Камерна сцена Пловдив” е осъществява с подкрепата на фирма „Дерони” и Община Пловдив – кандидат за Европейска столица на културата 2019 г.

 

00069950

 

 

 

За автора

Вашият коментар