80 деца надникнаха зад завесите на пловдивската опера (ВИДЕО и СНИМКИ)

Страхотен старт на пловдивската опера този сезон

За пореден път тази година ученици от пловдивско училище се срещат със звезди от родната театрална и музикална сцена

Зад кулисите в Дома на културата Борис Христов надникнаха деца от СОУ "Васил Левски", които станаха част от 6-то поред издание на "Горещ афиш…" в града под тепетата.

Предпремиерната среща на двете представления "Палячи" и "Селска чест" в четвъртък качи в backstage-а 80 деца, като този тя премина по съвсем различен начин. Учениците, които бяха от 3-ти до 9-ти клас, си глътнаха езиците от интерес и не им остана време да задават много въпроси. Пред тях се откри един нов свят, този на на пловдивската опера, който показа нагледно всеки един детайл от подготовката пред излизане на голяма сцена на оперните певци.

Децата слушаха и гледа в захлас, а пред тях реални истории разказваха Стоян Даскалов, Светлана Иванова и Марк Фаулър, младият диригент Константин Добройков, демонстрации на балет и техническите служби – осветление, реквизит и грим, среща с диригента, много смях, въпроси и снимки за спомен​излизаха актьори, диригенти, осветители, директори и всички замесени в голямото изкуство.

Веднага след като слязоха от сцената децата заеха своите места в залата, за да изгледат последната репетиция преди официалните премиери на 2-ри октомври.  

Проектът „Горещ афиш с…“, стартира в началото на тази година, като реализира среща на ученици с Юлиян Вергов, Асен Блатечки, група  БТР, Мариан Бачев, Стойко Пеев и други популярни лица от българската театрална и музикална сцена. Всеки от тях разказва за своята първа среща с изкуството, за същността на работата си и дава насоки как подрастващите да се ориентират по-лесно в избора на заглавие от културния афиш, което да отговаря на техните лични предпочитания. До момента участие в срещите са взели ученици от Езиковата, Художествената, Френската и Руската гимназии и училище „Васил Левски“.

Срещите се заснемат и споделят в младежкия интернет портал mediacafe.bg.

СНИМКИ и ВИДЕО от останалите срещи на "Горещ Афиш с…":

Вашият коментар