Безплатни концерти в Цар Симеоновата градина през уикендите това лято

Инициативата за изнасяне на безплатни класически и джаз концерти на открито продължава и през следващите месеци

Всяка събота в следобедните часове през месец юни в Цар Симеоновата градина, пловдивчани и гости на града ще имат възможност да се насладят на изпълненията на популярните и обичани пловдивски оркестри – „Биг Бенд Пловдив“ и Духов оркестър-Пловдив.

Общественият интерес към позабравената градска традиция за популяризиране на класическа, джаз, поп и филмова музика сред по-широк кръг публика през последните години е голям и със сигурност се превърна в културна потребност. Концертите се провеждат на различни знакови места в Цар Симеоновата градина – на Пеещите фонтани, до Виенския павилион,  до фонтана Деметра.  

С изпълнения на популярни класически произведения и евъргрийни се изявяват различни формации – Оркестър на Държавна опера Пловдив, Духов оркестър-Пловдив, Биг Бенд-Пловдив, Арт Войс Център, таланти от НУМТИ  „Добрин Петков“ и даровити пловдивчани, с кариера у нас и в чужбина.

Вижте предстоящите концерти:

  • 10.06.2017 / събота/ – 17.30 ч. – Духов оркестър-Пловдив, Виенски павилион
  • 17.06.2017 /събота/ – 19.00 ч – Биг Бенд-Пловдив, Виенски павилион
  • 24.06.2017 /събота/ – 17.30 ч..- Духов оркестър-Пловдив, Виенски павилион
  • 01.07.2017 /събота/ – 19.00 ч.- Струнен квартет към Държавна опера -Пловдив, фонтан Деметра
  • 08.07.2017 /събота/ – 17.30 ч. .- Духов оркестър-Пловдив, Виенски павилион
  • 09.07.2017 /неделя/ – 19.00 ч. – Арт Войс Център и Биг Бенд-Пловив, Виенски павилион
  • 14.07.2017 /петък/ –  19.00 ч. – Арт Войс Център и Биг Бенд-Пловив, Виенски павилион
  • 15.07.2017 /събота/ -19.00 ч. – Биг Бенд-Пловдив, Виенски павилион

В същия дух, като надграждане и създаване на добавена „културна стойност” на туристическите и исторически обекти в Пловдив са и 5-те концертни прояви по проекта  Класик Open air. Миналата събота, на 3 юни на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина, пловдивчани видяха и чуха концерта на Брас-бенда  на Опера Пловдив.  След концерта за 24 май това беше второто събитие от поредицата „Класик OPEN AIR” с безплатни  концерти с класическа музика на трупата на Държавна опера – Пловдив.

Идеята на Класик Open air също е да представи  поредица от концерти на знакови открити пространства в град Пловдив в периода от май до септември 2017 година,  а програмата да се превърне в музикална традиция по подобие на редица европейски градове. Рекламните усилия са насочени към това, поредицата да се превърне в още една предпоставка за развитие на културен туризъм в града. 

За автора

Вашият коментар