Бурни аплодисменти и сълзи след Белканто в Пловдив (СНИМКИ)

Приказката за живота и творчеството на най-обичания оперен певец в света бе разказана и в Пловдив

Изключителен успех отбеляза спектакълът “Белканто-наследството на Лучано Павароти“, който бе представен снощи в Дома на културата „Борис Христов“. Препълнената зала се наслади на едни от най-хубавите оперни арии и италиански канцонети, смесени със съвременна музика.

Талантливи ученици от фондацията на Лучано Павароти представиха на сцената тържествена токата от операта „Орфей“ на Клаудио Монтеверди , „Алелуя“ от операта „Месия“ на Хендел, части от „Севилския бръснар“ на Росини, популярните „Ла Дона е мобиле“ от „Риголето“ и ария от „Травиата“. Прозвучаха още и Пучини с арии от „Тоска“ и „Мадам Бътерфлай“,“Несун дорма” от операта на Пучини “Турандот”.

Модерната част на концерта, с модерна музика, представи “Бохемска рапсодия” на „Куин“ и мюзикъла “Парижката Света Богородица”.

Освен опера, поп и джаз, спектакълът представи и танци и визуални ефекти. В продължение на близо два часа публиката бе опианена от Белканто, а бурните аплодисменти  върнаха талантите на бис. Сълзи, емоции и усмивки предизвикаха спомените за  великия тенор Лучано Павароти.

Премиерата на “Белканто” е преди две години в Ню Йорк и оттогава възпитаниците на фондация “Павароти” обикалят света.  В рамките на няколко седмици спектакълът обиколи шест български града, като освен в Пловдив премина и през Русе, Варна, Бургас, Стара Загора и София.

Вашият коментар