Любов и вино с пловдивската опера на 14-ти февруари

Сега имате възможност да изненадате своята половинка по различен начин за Деня на влюбените и виното – 14.02

Пловдивската опера ще отбележи Трифон Зарезан и Свети Валентин в една вечер с празничен коктейл и комичната опера „ЛЮБОВЕН ЕЛИКСИР” от Доницети, в която двама влюбени не могат да съберат смелост да кажат „Обичам те”. Чаша „любовен  еликсир”,  Томбола и Дърво с валентинки са само част от изненадите за публиката в антракта на спектакъла!

В представлението палави мерилинки и моряци в бели униформи стават свидетели на любовните преживявания на красиво и умно момиче и на едно неуверено момче. Проблемът на двамата е "огромен": не могат да признаят чувствата си един към друг. Не могат да кажат "Обичам те"!

Решението на постановъчния екип е да пренесе действието в Белла, Италия, 50-те години на миналия век. Времето като че ли е спряло, докато спокойстието не е нарушено от шарлатанин с рекламата за чудотворен любовен еликсир, който помага, лекува, разкрасява. 

Той и неговите рекламни момичета от ерата на Мерилин Монро преобразяват градчето, времето, дори и хората. В заспалите отношения нахлува Рекламата и всичко започва да се продава – от еликсири и чорапогащници до чувства.  

"Езикът на любовта днес е вплетен в рекламни послания – поднесени с намигване и усмивка, но и празни от съдържание и чувства шаблони, които просто продават. 

Общуването е подложено на изпитания, и то в най-красивите си нежни и интимни моменти тогава, когато изразяваме чувствата си. Днес общуваме с нея, чрез нея – рекламата. И става "чудо" – проблемите ни изчезват. 

Нямаме такива с храносмилането, с петната по дрехите, със забременяването, с простата и някак си неусетно ставаме Супермени, Супермайки, Суперкрасавици и все супер, супер, супер…. Дали е така, обаче?", задава своите въпроси режисьорът доц. Нина Найденова.

Диригент на "Любовен еликсир" е маестро Константин Добройков.

Централните роли са поверени на артистичния австралиец Марк Фаулър и на талантливите му колеги Станислава Момекова, Светлана Иванова, Евгений Арабаджиев, Петър Данаилов и др. 

"ЛЮБОВЕН ЕЛИКСИР" – Доницети

Диригент: Константин Добройков
Режисьор – Нина Найденова
Солисти – Станислава Момекова, Марк Фаулър, Свилен Николов, Евгений Арабаджиев, Светлана Иванова
Хор, Балет и Оркестър на Опера Пловдив

Билети на касата в Дома на културата! 

Вашият коментар