Подготвят специален концерт за Трифон Зарезан съвместно от Опера Пловдив и АМТИИ

Трифон Зарезан ще бъде отбелязан с уникален съвместен концерт на Опера Пловдив и АМТИИ на 13 февруари.  Програмата "Игра в български ритми" (неразделни в класиката и фолклора), ще бъде представена за първи път в Концертна зала от 19 часа. На сцената редом до пловдивските филхармоници ще застанат  музикантите от Академичен народен оркестър при АМТИИ с ръководител акад. Милчо Василев и Академичен народен хор при АМТИИ с диригент проф. Костадин Бураджиев.

Пловивчани ще се наслдаят на изпълненията на солистите Теодосий Спасов- кавал, Васил Василев – кавал, Владимир Владимиров- тамбура и Гергана Попова – вокал. Диригент на фолклорния класически концерт ще бъде маестро Диан Чобанов.

В проргамата са включени произведения, които съчетават народни и класически музиклани инструменти. Ще прозвучат „Игра в ритми” за кавал, тамбура и симфоничен орекстър от Милчо Василев,  Пиеси за симфоничен оркестър  от Теодосий Спасов,  „Балкански игри” за симфоничен оркестър от Димитър Христов, Родопска импресия за народен хор и симфоничен оркестър от Кирил Стефанов и Костадин Бураджиев.

Билети за съвместния концерт "Игра в български ритми" на Опера Пловдив и АМТИИ се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.

Вашият коментар