Въпросите на идентичността в „Траектории на желанието“ на One Dance Week

Траектории на желанието е спектакъл, който обръща поглед към въпроса за идентичността. Той е дело на Мила Искренова – един от най-изявените български хореографи, работещи в областта на съвременния танц в момента, и Боян Воденичаров – пианист с лауреатски звания от авторитетните международни конкурси Сенигалия, Феручо Бузони и Кралица Елизабет.

Хореографията на Мила Искренова се свързва по невероятен начин с музиката на Боян Воденичаров, обединявайки музикалните картини чрез кинетично развиващи се образи, които използват енергията на жеста с чистота, еднозначност и категоричност в стилистика. „Траектории на желанието“ поставя въпроси до каква степен идентичността е изградена от съзнателните ни екзистенциални избори? Какво влияние играе подсъзнателното духовно наследство, оформено от дълбоките ни етнически и национални корени? Каква е ролята на културата при очертаването на индивидуалността? Дали наистина сме самостоятелни в този процес на самоизграждане и саморисуване или обратното…

Звуковата атмосфера на „Траектории на желанието“ е смесване на пиеси от Бах, Моцарт, Хайдн  в съчетание със свободно импровизирани мотиви и авторски композиции, вдъхновени от музиката на XX век във всичките ѝ многообразни аспекти.

Спектакъла ще можете да наблюдавате на 31 август от 12:30 часа в Драматичен театър – Пловдив. Цени на билетите от 5 лева в мрежата на Евентим.

Пълната програма на фестивал One Dance Week можете да намерите тук.

Снимка: Стефан Галибов

За автора

Вашият коментар