Оперно изпълнение на „Девойко, мари, хубава“ смая близо 500 човека в първия концерт Vivo per lei (СНИМКИ и ВИДЕО)

Трио Сопрано, група WEIl и танцова формация Еликa разплакаха хората на концерта Vivo per lei вчера вечерта в Синдикалния дом (ГДК) в Пловдив.

Оперните певици направиха един уникален концерт, в който се включиха страхотното дуо от Wail и невероятните танцьори от Елика. Те изненадаха приятно с различното изпълнение на „Девойко, мари, хубава“, която бе съпроводена с китара и цигулка от Weil, а хореографията на Елика бе, както винаги, на много високо ниво. Биляна Андрончева представи и специалната песен на вечерта, от която е вдъхновена кампанията Vivo per lei, която отново бе с различното звучене на Трио Сопрано.

Короната на вечерта бе оставена за накрая, когато цялата залата стана на крака при изпълнение на песните „Хубава си моя горо“ и „Облаче ле бяло“, а заедно с изпълнителите на сцената се качиха и младежите от Ротаракт. Оперните певици по традиция излязоха изцяло в цветовете на трибагреника, а хореографията на Елика бе в унисон с тях – също с националното знаме.

Събитието бе организирано от младежите от Ротаракт Пловдив – Пълдин, които повече от два месеца старателно се подготвяха за този момент. Всичко бе изпипано до най-малкия детайл – от сценичното осветление, декора, музикалната част и облеклото на участниците.

Само от билети те успяха да набавят 2500 лева за пострадалите от катастрофи, като цялата сума ще бъде оповестена съвсем скоро. Средствата от този концерт ще бъдат предоставени за лечението на Диди Петкова, която през март миналата година катастрофира тежко. Младото момиче няколко месеца бе в кома, но сега се възстановява добре. Рехабилитацията обаче ѝ коства по няколко хиляди лева на месец.

Разходите по организация на събитието бяха поети от Ротаракт Пълдин и Ротари Пълдин.

 

Вашият коментар