Елика с два Коледни концерта един след друг

Ансамбъл ЕЛИКА ще изнесе не един, а два Коледни концерта на 14 декември в Дома на културата "Борис Христов"

Грандиозно шоу с над 150 изпълнители от всички възрастови групи, обновен репертоар с гостуващи хореографи – Анатолий Клочков и Кирил Апостолов – хореограф на ансамбъл "Пирин", са само част от подготвените изненади за публиката.

Със своето шоу – пищни костюми и неизчерпаема енергия, формацията определено докосва сърцата на хората. И този път Елика са подготвили разнообразие от танци – национални, класически и джаз танци.

Фолклорен ансамбъл “Елика” е създаден през 2001 година от дипломанти на Академията за музикално и танцово изкуство (АМТИИ). Три месеца след създаването си съставът прави първи представяния пред широка публика.Почти едновременно с това прави първи успешни стъпки и на голямата сцена, като на 17.05.2002г., печели първо място на Националния конкурс “Атанас Атанасов” гр. Стара Загора.

С увеличаването на житейския и творчески опит на ансамбъла започва търсенето на нови идеи и възможности за разширяването на репертоара и съобразяването му с новите тенденции в съвременното музикално и танцово изкуство. Към създадените вече произведения от всички фолклорни региони на страната, се добавят и редица образци от танци на народите, модерен фолклор, латиномузика, джаз и актуални в новото модно течение компилации от тях. Това създава предпоставки за нови възможности и перспективи за ансамбъла. Ансамбъл „Елика” е лауреат на множество награди и отличия.

За автора

Вашият коментар