Единственият ВУЗ с отговорно отношение в България: „Нека след 8-ми да няма липсващ студент“

Студентите от УХТ: Не карай уморен, пил и с превишена скорост

Кампанията „Празнувай отговорно“, инициирана от възпитаниците на университета прераства в пилотен за страната проект

„Не карай уморен, пил и с превишена скорост“ – това е само част от призива, който студентите от Университета по хранителни технологии отправиха към колегите си от страната в навечерието на 8 декември. Тази година младите хора продължиха кампанията „Празнувай отговорно“, инициирана от Студентския съвет и получила подкрепата на академичното ръководство и лично на ректора проф. Кольо Динков още при старта й – през декември 2014-а.  За втора поредна годинта кампанията бе подкрепена и от ръководството на ОДП на МВР Пловдив и сектор „Пътна полиция“. 

"Кампанията организирана Студентския съвет към УХТ насърчава празнуващите им колеги да не шофират след консумация на алкохол и да не използват личните си автомобили за придвижване до желаните дестинации, а да се възползват от междуградски транспорт, и отново им напомнят, въпреки не шофирането, да празнуват отговорно и смислено", заяви Иво Финков заместник председател на СС.

Във връзка с таз годишната кампания, която за разлика от миналогодишната 4-дневна е 6-дневна, и със засилено участие на СС, както и с ръководството на УХТ, заяви проф. Кольо Димков, все повече и повече студенти разбират последствията от шофиране след консумация на алкохол. Инспектор Гергинов от пътна полиция Пловдив заяви, че е препоръчително да не се шофира поне 8-9 часа след консумацията на спиртни напитки. 

Г-н Гергинов също даде статистика, че от общо 976 ПТП от началото на годината, 150 са възникнали от водачи с 4 годишен опит зад волана.

За момента само УХТ провеждат кампания от този тип, заяви Иво Финков, но се надяват в бъдеще да „заразят“ и останалите висши училища на града. Всички се съгласиха за едно: на 11.12.2015г. да няма липсващ студент в нито една от лекторските зали.

СНИМКИ и ВИДЕО от кампанията на 1-ви декември в УХТ може да видите ТУК.

СНИМКИ и ВИДЕО от кампанията през 2014-та година може да видите ТУК.

За автора

Вашият коментар