Списание НУЛА32 представя втория си брой – ДРУГОСВЕТЦИ

Новото пловдивско списание за стил и култура – „НУЛА32“ ще представи официално своя втори брой. Екипът на тематичното издание това тримесечие се спира върху една много пловдивска  и много искрена тема. Вдъхновена e от майстора на късия разказ Йордан Йовков и носи името „Другосветци“.

Декемврийският брой се интересува от историите, животите, радостите, нещастията и смислите на известни и не дотам известни пловдивчани.

Изданието впечатлява още с корицата си, която събира на едно място два култови градски образа в интересна ситуация. Съвсем скоро мистерията около другосветците от новата книжка на „НУЛА32“ ще бъде леко повдигната, като всеки един от тях ще бъде загатнат на специалната изложба на списанието на Главната улица.

„Този втори брой ще ви убеди в едно. Нашият свят не е единственият. Това, че ставаме всяка сутрин и работим от осем до пет, че се блъскаме в задръствания и ходим на почивки, това го забравете. Нашите герои му се надсмиват, поглеждат отвисоко този свят и той ги отвращава. Сигурно някога и те са се опитали да живеят така. Да влязат в нормата на обществото. Да се смелят доброволно в мелачката на индивидуалности, наречена социум. Но духът им е бил толкова голям, че не го е позволил. Не, те не са антисоциални. Те са прекрасни, имат много приятели и колкото и да са обичани, толкова са и мразени. На някои сме им вдигнали дори паметници. Други сме ги обругавали. Те са другосветците.”

Премиерата на новия брой ще се състои на 21 декември, от 19:30 в клуб „Библиотеката” (ул. Лейди Странгфорд  5). След нея посетителите ще имат причина да не си тръгват – а именно афтърпартито, на което момчетата и момичетата зад „НУЛА32“ ще влязат в ролята на диджеи. 

ВИДЕО и СНИМКИ от представянето на 1-я брой през септември може да видите ТУК

Повече за списанието може да видите от официалната му фейсбук страница ТУК.

За автора

Вашият коментар