Храна, музика и танци от 10 различни държави в Капана тази събота

Culture Bites&Vibes е най-новото събитие в Капана, което има за цел да позволи на пловдивчани да се докоснат и да опознаят различни култури от цял свят по забавен и интерактивен начин.

10 различни интернационални култури ще се влеят в сърцето на Пловдив тази събота благодарение на чужденци и интернационални студенти, които ще имат възможността да представят своята култура чрез танц, музика, облекло или храна.

Вчера вечерта в официалната фейсбук страница на събитието организаторите разкриха и имената на държавите, които ще вземат участие в първото издание на мултикултурния фестивал.

Това са: Армения, Англия, България, Япония, Китай, Пакистан, Индия, Русия и Ямайка.

Повече за събитието може да видите от страницата във Фейсбук ТУК

Посетителите ще могат да опитат вкусни ястия от всяка държава, да присъстват на традиционна китайска чаена церемония, да изрисуват ръцете си с кана, да се подсладят с „приянки и библнки“ от Русия, да си направят снимка в истински японски кимона и да се насладят на музика и танци от Армения, Пакистан, България и Китай.

Минувачите ще могат да се включат и в специално подготвени анимации с българска народна музика, както и салса и регетон.

След официалната част на 26ти март, която ще се проведе от 12:00 до 16:00 в Капана, фестивалът ще продължи в клуб Библиотеката, където организаторите и гостите ще имат възможността да се забавляват до зори под звуците на музика от близо и далеч.

Организаторите на събитието – международната младежка организация JCI Plovdiv – са сигурни, че Culture Bites&Vibes щe бъде един устойчив проект, който ще спомогне за по-бърза и лесна интеграция на студенти и жители от международен произход. А това, от своя страна, ще направи Пловдив достоен носител на титлата Европейска столица на Културата 2019.

Повече информация за събитието може да намерите ТУК

СНИМКИ от Капана фест през септември може да видите ТУК

Вашият коментар