Недялко Славов се среща с читателите си в няколко различни града в страната

Издателска къща „Хермес“ обръща специално внимание на българската книга и българските автори. През месец април те ще срещнат знакови имена в родната литература с читатели из цялата страна. 

Естествено тези срещи няма как да не започнат с носителя на наградата Хеликон за 2015-та година Недялко Славов за романа му "432 Херца". В рамките на месец април читателите му ще се срещнат с него в Пловдив, Русе и Варна, като вече го направиха в София на 5-ти април. 

Творбите му са превеждани на английски, немски, руски и гръцки. Авторът има особено място в съвременната българска литература. Експресивен и изключително метафоричен, стилът му го поставя извън обичайните литературни практики. Творбите му са пропити със страстен хуманизъм и са далече от съвременните тематични клишета. Негови пиеси са поставяни на различни сцени.

Недялко Славов е носител на различни национални награди за поезия и проза, сред които и на Националната награда за литература „Хр. Г. Данов“ за романа „Фаустино“ и награда „Иван Николов“ за сборника с поеми и стихотворения „Мраморни години“.

През 2014 г. романът му „Портрет на поета като млад“ спечели награда „Пловдив“ за литература и беше удостоен с множество престижни номинации, сред които за награда „Хеликон“, за български роман на годината от Национален дарителски фонд „13 века България“ и за годишна награда на Портал „Култура“ в категория проза.  Много добре приети са и романите му „Вертиго“ и „432 херца“ (носител на голямата литературна награда „Хеликон“ за 2015 година).

Срещата е на 14 април (четвъртък) от 18:00 часа в книжарница „Хермес“ Централ, ул. „Княз Александър I“ № 43

Вашият коментар