Пловдивският фестивал Street masters с над 1 млн. гледания в youtube

Над 1 милион гледания на последното издание фестивала Street masters през 2015 година отчете You Tube. Това е вследствие на добрата работа, която прави екипът на фестивала за отразяването и популяризирането на съдържанието му през интернет, похавалиха се организаторите за mediacafe.bg.

Изчислено във време Street masters 2015 е гледан близо 70 000 часа онлайн с нарастващ тренд при продължителността на гледане. При разбивката на гледаемост на отделните страни много силен интерес се наблюдава от страни като САЩ, където гледанията са над 250 000 пъти.

В Германия, Франция, Белгия, Англия фестивалът е гледан над 200 000 пъти, а в Южна Кореа, Сингапур и т.н. над 150 000 пъти.

"Несъмнено фестивалът се превърна в най-добрата реклама за културния живот в Пловдив, като това показваха и статистиките още по време на провеждането му между 24 и 30 юни 2015 година „Plovdiv” беше трендинг дума в социалните мрежи с над 200 000 поста в цял свят, обвързващи града с фестивала", каза Сашо Митов.

Всичко това е благодарение на факта, че Street masters е може би единственият жанров фестивал в България, който кани топ артистите от цял свят и има вискококачествена селекция при танците, алтернативните спортове, бийтбокса и т.н. Работата на целия екип на фестивала през годините на провеждането му превърна Пловдив в една от столиците на street art изкуството в света и е сериозна добавена стойност на града като Европейска столица на културата за 2019 година.

Въпреки всичко това, Общината оряза парите с близо 60 % от фестивала, въпреки, че беше одобрен за културния календар за 2016-та година. Това подлага под съмнение неговото съществуване под тепетата.

Мнението на Световния шампион Skiller за Street Masters и орязания бюджет на международния фестивал под тепетата може да видите ТУК.

СНИМКИ и ВИДЕО от фестивала може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар