Психодрама фестивал хипнотизира Пловдив през февруари

Психодрама фестивал ще се порведе за седма година в Пловдив 

Това уникално събитие за България е отворено за широката публика. Всеки участник ще има възможност да избере за себе си подходящи уъркшопи и събития, в които да преживее нещо от личната си история, да се погледне от друга гледна точка, да се развълнува, да се посмее.

В програмата на Фестивала са включени и много безплатни събития,  културни форуми, театри, дискусии. Тази година има специализирана програма и за най-малките и техните родители.

Психодрамата е форма на работа с хора, универсален език, в който през ролите и преживяванията могат да се изследват житейски ситуации, теми и въпроси. Могат да се свържат хора от различни социални и етнически групи, от различни възрасти, в различни състояния – стига да имат интерес да участват, дори и като публика. През нея често се работи в училища, в социални институции; в бизнеса и управлението на хора; дори на улицата.

В Психодрама Фестивал – Пловдив се преплитат и споделят различни практики и опитности на професионалисти, включително и работещи през други форми, но имащи допирателни с психодрамата: арт и музикотерапия, танц-терапия, драма и roleplay-терапия, плейбек театър, форми на групова и индивидуална терапия, социална и образователна работа, бизнес и мениджмънт, и други.

Част от събитията са безплатни, а други ще се заплащат. За повече информация https://www.ngobg.info/bg/documents/3264/programa_psychodrama_fest_2018.pdf

 

За автора

Вашият коментар