Започва 7 сезон на Spirit and Spirit в Петното на Роршах

Седмият сезон на литературния салон "SPIRT&SPIRIT" чука на вратата. И така чука, че направо ще я разбие.

Салонът оцеля и се разви благодарение на своята публика, която също се разви и промени с годините. Целта продължава да е една и съща, скромна – представяне на значими съвременни български книги и автори, разговор и спорове за литературни тенденции, съшиване на дрехата на българската литература, оповестиха организатроите от Петното. 

Днес, 22-ри септември в Петното на Роршах началото на сезона ще бъде сложено от  Златко Ангелов, който живее и работи в Англия, но има осезаемо присъствие в литературния процес с книгите и литературно-критическите си наблюдения.

Златко Ангелов по образование е лекар и е работил като преподавател по анатомия, участъков терапевт, журналист и писател на рекламни, маркетингови, медицински и биографични текстове. 

От 1992 живее последователно в Канада, САЩ, Испания и Англия. Публикувал е четири книги. На английски език, "Communism and the Remorse of an Innocent Victimizer" (Texas A&M University Press 2002) – преведена на български от Диана Банова като "Комунизмът и угризенията на един по неволя виновник" (Анго Бой, 2002). На български език: сборник новели "Еротични спомени" (Сиела, 2012); сборник с три разказа "Любов на Boоgie Street" (Скалино, 2014); и "Моята Америка" (Ерго, 2015). Златко има шест деца и в момента живее със съпругата си в Саутхамптън, Англия.

  • 22/09, вторник
  • Начало: 19:00
  • Вход: свободен

Как протича едно събитие на Spirit and Spirit може да видите ТУК.

Вашият коментар