Ave Рачков, Пловдив е в краката ти (СНИМКИ)

Водещият на Господари на ефира и още куп комедийни предавания представи на 1-ви април под тепетата своя моноспектакъл с любопитното наименование „Забраненото шоу на Рачков“

„Забраненото шоу на Рачков“ въвлече в кухнята на телевизията нищо неподозиращия невинен зрител

Как се правят новините? Лъжат ли ни рекламите? Какво работи продуцентът? Свършват ли някога сапунените сериали? Това са само част от въпросите, на които дава отговор един от най-обичаните шоумени в България Димитър Рачков.

Няма да излъжем, ако определим едни от най-големите комици за последните години у нас – актьорите Димитър Рачков и Васил Ваислев – Зуека. Неслучайно и интересът към тях е огромен, да не кажем потресаващ, както бе и желанието на публиката да стане част от премиерата в Пловдив, премиера, която по подобие на "Жена ми се казва Борис", даде заявка за дълъг театрален живот. 

След триумфа на Димитър Рачков в комедията “Вражалец”, театрална формация “Мелпомена” и ДТ "Адриана Будевска" Бургас реализират новия си проект с даровития български актьор. Водещият на Господари на ефира и още куп комедийни представи на 1-ви април пред препълнена зала в Дома на Културата под тепетата своя моноспектакъл с любопитното наименование „Забраненото шоу на Рачков“.   

Първото му самостоятелно представяне не е на телевизоинния екран, а на сцената. Защо забранено? Защото всичко, което Рачков представя пред публиката си е онова, което няма да видите на ТВ екрана, онова което се случва зад кулисите и всички гафове и скрити моменти, които остават зад камерата и не се представят пред нас. Но всички можем да си представим какви са те. Е това Рачков прави с голяма лекота, с малко черен хумор, много мятане, скечове, преобличане, влизане в роли, а всичко завършва с много смях.

Иронично Димитър Рачков изкарва целия си арсенал от скечове, за да извади на показ кирливите ризи на телевизиониерите от родния ефир, продуценти и режисьори във вариант на Standup Comedy. На сцената той плува в свои води с десетките светлинни прожектори и камери насочени към него, а цялата сценография наподобява реалити формат. Действието се развива по програма на родните ни телевизии от самото събуждане на деня до затварянето на ефира, като нищо лудо на актьора не му е чуждо. Както сме свикнали да го виждаме – експресивен и необуздан. 

Оста, по която се движи Рачков, е това което искат рекламодателите, а именно рейтинг, рейтинг, рейтинг. Журналисти и продуценти правят всичко възможно, за да вдигнат гледаемостта на своя продукт, безкористно, с цената на лъжата. Репортерите не спят, за да бъдат "първи", правят се на шутове, измислят безобразни сценарии, а това води до огромни гафове. 

Актьорът обаче е доста по-смирен към своя главен продуцент Халваджиян, който за негов късмет бе на първите редове на премиерата в Пловдив, заедно с цялото си семейство. За сметка на това пък приканва хора от публиката и ги прави главни действащи лица в своето шоу. На сцената заедно с Димитър Рачков излизат и неговия колега Васил Василев, а през цялото време компания му прави чаровната DJ Alexa. 

Изненадата за пловдивската публика бе появата на иронизирания от младото поколение и главен герой в множество вицове Веселин Маринов, който изпя 2 свои песни, а в края на интервюто с водещия разказа и няколко вица за себе си, което още повече хвърли в бурен смях, иначе развеселената публика.

Рачков не пропуска и да се самоиронизира, което го прави силен и още по-запомнящ се, над нещата и над всичко, а най-хубавото в цялата тази БГ реалност са именно финалните му думи. 

"Телевизията дами и господа си има и недостатъци. Той не може да мисли, той не може да се отпие, той не може да се целуне. Затова излезте навън, радвайте се на истинските неща – на приятелите си, на децата си, на хубави неща в живота, танцувайте, забавлявайте се".

С две думи "Забраненото шоу на Рачков" е от онези спектакли, които имат ролята на антидепресанти, който ще ви гарантира забавление за цялото семейство. Посмейте се на цялата телевизионна машина, разобличена в едно шоу – от сутрешните блокове до холивудските екшъни, от „Бай Брадър“ до прогнозата за времето, от готварските предавания до спортните емисии…

Промоцията на спектакъла в Пловдив завърши с поставяне на лента от организационниия екип под тепетата, с която благодариха лично на актьора за емоцията. 

Следващото представление на Димитър Рачков в Пловдив ще бъде на 14-ти април.

Очаквайте видеото на mediacafe.bg за премиерата на спектакъла в Пловдив!

За автора

Вашият коментар