Драматичен театър представя „Дебелянов и ангелите“ на Нощ на театрите

На 17 ноември за шеста поредна година в страната ще се проведе Нощ на театрите – част от платформата Европейска Нощ на театъра. В тазгодишното издание Драматичен театър-Пловдив ще представи спектакъла, който покори сърцата на публиката и театралната гилдия и се превърна в безспорното театрално събитие на годината – Дебелянов и ангелите с режисьор Диана Добрева.

Александър Секулов е автор на текста, вдъхновен от книгата на проф. Валери Стефанов „Слепия градинар“. Поетичният спектакъл проследява последните дни на Дебелянов на Южния фронт по време на Първата световна война. Именно на 100-годишния юбилей от края на войната,  който светът отбеляза преди дни, е посветено и съботното представление на пловдивската трупа.  

След края на спектакъла театърът кани зрителите на „Куфарчето“ във фоайето на театъра, където ги очакват многобройни изненади. Приятен завършек на Нощта на театрите са музикалната програма и кулинарните изкушения в новооткритото стилнозаведение thEATre в двора на театъра. Зрителите ще се насладят на музикалните изпълнения на очарователната Александрина Александрова (вокал) и Явор Милчев (китара), а в по-късните часове зад пулта ще застане DJ Stephane Love.

Вашият коментар