Дуелът Капон Vs Стивънсън в Драматичен театър Пловдив

Добре дошли на „Островът на съкровищата“
 
Днес, 7-ми Февруари, от 19:00 часа в Драматичен театър Пловдив ще станем свидетели на един познат сюжет, но с толкова различно изживяване. Това е една постановка, която ще се хареса на малки и големи. Става въпрос за адаптация на режисьора Лео Капон по романа „Островът на съкровищата“.  
Преди близо век и половина романът „Островът на съкровищата“ на Робърт Луис Стивънсън, който е публикуван периодично на части в детско списание с оригинално заглавие „Корабният готвач или островът на съкровищата“, разказва приключенската история на разказвача Джим Хокинс. Това е един роман за метаморфозите на едно момче, което преодолява страховете си, развива своя кураж и израства като мъж.
 
„Островът на съкровищата“ е един от най – често драматизираните романи. Бил е филмиран, правен е на сериал и дори на пантонима. Сега българският режисьор Лео Капон представя на пловдивската аудитория една приказка, която те кара да се гмурнеш в океан от приключения, да се качиш на кораба и да преживееш лично историята на Джим. Екипът  е невероятно разноцветен, изпълнен с истории, които иска да сподели със своята публика. Стари и млади се събират, за да пренесат пиратското усещане във всеки един през този зимен снеговит ден.
Всеки един детайл е изпипан до съвършенство – от костюмите, през музикалното оформление, до сценичния бой. Последният – с истински и автентични саби и ножове, за който Емил Видев сподели, че екипът прояви доста добра кондиция и готовност за работа с различните оръжия. Главните роли се играят от Любен Кънев и Ивайло Христов в ролята на Джон Силвър.
Г-н Кънев сподели за MediaCafe.bg, че очаква с нетърпение да види дуела Капон – Стивънсън. Нещо ново и различно, от което зрителите ще останат изненадани, е присъствието на жени в постановката. „По принцип в романа жени няма, но тук, при нас, д-р. Ливзи е жена и има дъщеря.“, казва Лео Капон.
"Защото жените са много важна част от живота ни. Освен това ролята на папагала се играе от Ева Васева. Това е нейният дебют на театрална сцена, завършила е актьорско майсторство в Пловдивския университет", допълни още Капон.
Премиерите на „Островът на съкровищата“ в Драматичен театър Пловдив са на 7-ми,8-ми и 16-ти февруари.  Влезте във времето, където пиратството е още живо, и станете част от израстването на едно момче в мъж. 

За автора

Вашият коментар