Две сватби, две постановки в една предпролетна вечер под тепетата

Нашата голяма френска сватба” – една от най-известните съвременни френски драматургии с автори Жан Жак Брикер и Морис Ласег, която трайно напуска пределите на Франция и се играе пред препълнени зали по целия свят.

Без изключение постановката обра всички аплаузи и на пловдивските почитатели на театъра на премиерата и преди месец. “Нашата голяма френска сватба” заля от смях препълнения Дом на културата и даде заявка за дълъг театрален живот. 

В тази връзка организаторите от МаскАрт са решили да поставят цели две постановки за една вечер. На 13-ти март смехът с Герасим Георгиев – Геро ще бъде двоен, защото пловдивчани ще могат да видят даровитата му игра от 19:00 и 21:00 часа, нещо което не се е случвало в Дома на културата "Борис Христов".

Френската пиеса вълнува всеки град, през който мине с всевъзможните сюжетни обрати и неподправен смях във всяко едно актьорско отиграване. За това вина има перфектно спогодилият се актьорски състав от Герасим Георгиев – Геро, Светлана Бонин, Евгени Будинов, Евелин Костова и Христо Бонин. Режисьор на комедията е Асен Блатечки.

“Нашата голяма френска сватба” разказва една първоначално напълно обикновена съвременна история, в която са забъркани баща-политик, сина му и два брака по сметка. Нещата обаче ще се объркат повече от колкото можете да си представите. Пиесата осмива много от актуалните глобални въпроси в отношенията между хората, а актьорската игра прави от всеки жест и реплика смях до пръсване.

Режисьор на постановката е Асен Блатечки, а в ролите се превъплъщават Герасим Георгиев-Геро, Светлана Бонин, Бойко Кръстанов/Евгени Будинов, Евелин Костова и Христо Бонин.

Първата постановка е разпродадена два месеца по-рано, но за втората на 13-ти март може да се уредите с место, ако имате късмет. 

Повече за постановката ще начуите, ако прочетете цялата статия ТУК

Какво споделиха главните актьори може да прочетете от интервюто на медиакафе зад кулисите ТУК

Вашият коментар