Христо Гърбов: „Театърът е като младежта – бомба от бушуващи чувства“ (ВИДЕО и СНИМКИ)

Много често, когато си говорим за театър, за сцена, за актьорска игра става дума за любов. Но не онази платоничната, а другата, която идва от сърцето и която остава за цял живот. Много често играта на актьорите на сцената се превръща в неподдръжаема и неповторима. Така е защото тя идва душата и остава в мислите на публиката. Понякога е истински тъжна, понякога забавна, понякога иронична, но играта на сцената е такава, каквато е душата на човека, когато излиза пред нас, за да разкаже поредната история. 

А замислялите сте се как се чувстват самите те и дали винаги са готови да дадат всичко от себе си на сто процента. Защото те не са кукли, които може режисьора да дърпа с въже от предните редове на публика. Не разбира се. Такива и още куп интересни въпроси получиха известните имена от българския театър Христо Гърбов, Албена Павлова, Тодор Дърлянов и диамантът на пловдивския театър Радина Думанян. 

Актьорите застанаха очи в очи с ученици от училището по Сценични кадри, специалност "Кукли" в понеделник, буквално минути преди да започне постановката "Духът на любовта" на Драматичен театър Пловдив в "Борис Христов". Тийнеджърите бяха специални гости на "Горещ афиш", който се организира за пореден път и среща млади хора със звезди от родната сцена.

Посрещна ги винаги усмихнатата Радина Думанян, която тази година грабна "Аскерр" за дебютна женска роля с ролята си на Малтида в "Чиста къща". Номинираната също така и за Икар Радина не ги остави да питат много, а ги качи директно на сцената, където бъдещите артисти се смесиха с любимците си и ги запрегръщаха още преди даже да са задали първите си въпроси. Срещата бе непринудена и истинска сякаш се познават от доста време. Това няма как да не направи отгомно впечатление даже и на екипа на Драматичен театър Пловдив, които спряха работа и се загледаха в тази среща на поколенията

Хубавото бе, че момчетата и момичетата познаваха не само Христо Гърбов, но и останалите артисти от екипа на режисьора Андрей Калудов. Получи се страхотен разговор в четири групи, където всеки можеше да пита, това което го вълнува, като определено най-вълнуващ бе разговорът на Албена Павлова с група ученички за любовта и театъра. 

Христо Гърбов пък проведе интресен диалог с ученик, който се интересуваше живо за пламъка любов между мъжа и жената. Момчето изля душата си пред актьора, като стана ясно, че той все още не може за забрави голямата си тръпка и нещо се надига в него всеки път, когато види момичето да преминава по коридора. На звездата определено му бе трудно да отговаря на екзистенциалните въпроси, но се справи, като се вслушваше в ученика:

"Много е трудно да контролираш любовта,когато си на 16 години, когато съзряваш и искаш да вземеш всичко от живота. При вас сега всичко бушува, всичко кипи…", сподели Христо Гърбов, който бе прекъснат от ученика от следващия въпрос и така повече от 30 минути докато не започна представлението… "Духът на любовта".

Вижте и чуйте разговора, който се проведе на сцената, буквално преди постановката "Духът на любовта". Заслужава си:

СНИМКИ и ВИДЕО от останалите срещи на "Горещ Афиш с…":

СНИМКИ: Илия Димитров

Вашият коментар