Комедията „Горката Франция“ отново в Пловдив през ноември

"Горката Франция" от Жан Кo е комедия за отношенията между баща и син, за сексуалната ориентация, за любовта, за нещата от живота, за това, което ни прави различни и еднакви…

Една мъглива есенна парижка сутрин, под звуците на стар френски акордеон, шума на Сена и мириса на току що изпечени кроасани, изсвирват спирачки на такси…Виктор Табуре, търговец от френския град Лимож, пристига в Париж да посети сина си Мишел Табуре в квартирата му за да му съобщи, че майка му е избягала с чичо му в Алпите. Едничката надежда на господин Табуре е да получи разбиране от сина си. Но вместо разбиране на Виктор му предстои да получи поредната изненада в живота си-новината, че синът му е хомосексуалист. А запознанството на Виктор с „приятелката” на Мишел-шармантния Жозе Пилет, прави този момент драматичен за героите и два пъти по-комичен за публиката.
Това е една комедия за сблъсъка на поколения, сексуална ориентация, ценности, идеали и любов. Любов в различните и форми и измерения…

"Горката Франция" е френска ситуационна комедия която се играе 6-та година на българска сцена с невероятен успех сред зрителите. Невероятния френски хумор и брилянтните превъплъщения на актьорите ни впускат в едно освобождаващо и пречистващо за душата пътуване.

По време на спектакъла забравяме за всички препятствия, негативни ситуации и натоварвания предизвикани в ежедневието ни. Текста е човешки и леснодостъпен за всички, поставен в уникалната ситуация да предизвиква огромен интерес сцена след сцена… да ни размива до състояние в което се стичат сълзи от очите ни ,но искрено от неописуема радост. Спойката между артистите през годините е повлияла толкова на импровизационните им умения, че спектакъла бива посещаван от една и съща публика многократно, защото всеки път е различно смешно. Особен принос за това имат А. Дойнов и А. Кадиев играещи основните персонажи, които съумяват като едни виртуозни циркови артисти да си подхвърлят топката един на друг, без да я изпуснат нито за миг. 

  • Режисьор: Богдан Петканин
  • Участват: Александър Дойнов, Александър Кадиев, Катето Евро, Фахрадин Фахради, А. Луцинова
  • Дата в Пловдив – 28 ноември 2016
  • Час – 19:00 часа
  • Място – Дом на културата "Борис Христов"  

Цена на билет: 14лв; 16лв; 18лв; 20лв; 25лв

Телефони за резервация: 0888673600

За автора

Вашият коментар