Любо Нейков, Елена Петрова и Стефан Рядков се качват на сцената на Дома на културата

Великолепният спектакъл „Големанов“ ще завладее отново сцената на Дома на културата „Борис Христов“ на 19-ти октомври 2015 (понеделник)  от 19:00 часа. На сцената ще видим неповторимите Любо Нейков, Силвия Лулчева, Елена Петрова, Стефан Рядков, Мария Статулова и Мирослав Косев.

В творчеството на най-големия български комедиограф Ст. Л. Костов пиесата "Големанов" заема първо място. По своите художествени качества, тази забележителна творба стои  над всички останали сатирични произведения.

След Бай Ганьо, Големанов е най – популярният български литературен герой, който предизвиква не само смях, но и възмущение.

Големанов е олицетворение на вманиачения кандидат за министерско кресло. Tой е карикатура на необузданите амбиции за власт, пари и слава. Tой е въплъщение на всички пороци, присъщи на съвременните държавни мъже.

В какво се превръща един добър човечец, когато разбира, че има вероятност да го изберат за министър? Става хитър и лукав, губи чувството си за мярка и разкрива своята глупост, лицемерие, скъперничество и грандомания.

Големанов е както част от държавната машина, така и неин изобличител. Над всичко разбира се в тази забележителна комедия стои самият Големанов. С него и с цялото си произведение, Ст. Костов осмива така саркастично нашето политическо общество, както малцина български писатели са успели да го направят през годините.

Най-голямата посещаемост на театралното турне на театър Мелпомена тази година бе в Пловдив. Това сподели актьорът и мениджър на най-известната театрална формация у нас "Мелпомена" Светлин Стоилов. Прочетете още ТУК

  • Цени на билетите:  18лв., 16лв. и 14лв.
  • За резервация тел.: 0883378990 или 0894611188
  • Билети:  бул. „Княгиня Мария Луиза“ 43. Работно време: Понеделник – Петък: 09:30 – 18:00ч.

За автора

Вашият коментар