Мелпомена се завръща с най-хитовите си постановки в Пловдив и през есента

Театрална формация”Мелпомена” ще открие новия сезон в Пловдив на 15 септември в Дома на културата ”Борис Христов”.

Като своеобразен реверанс към зрителите  трупата ще стартира с една от най-посещаваните комедии – “Вражалец” на Ст. Л. Костов. Класическата драматургия е осъвременена до неузнаваемост, а актьорският състав е цяло съзвездие от любимци на публиката – Любо Нейков, Станимир Гъмов, Деси Бакърджиева, Албена Павлова и Петьо Петков – Шайбата

Изборът първото представление да е българска постановка не е случаен – това е своеобразно пожелание на трупата за успешна и ведра нова учебна година за децата и техните родители в града под тепетата.
Зрителите ще се забавляват с наивността, глупостта, алчността, първичността на героите попаднали в клопката на класическа измамна схема.

В китно подбалканско селце кметът /Станимир Гъмов/ и попът /Любо Нейков/ заедно с общинските служителки/Деси Бакърджиева и Албена Павлова/ ще станат жертва на своето невежество и наивност. Смехът блика от сцената неудържимо, породен от изключителни комедийни ситуации и диалози.

След 15 септември трупата ще се върне отново в Пловдив през октомври с френската комедия ”Жена ми се казва Борис” (17.10.2019г).

Изборът на тези две постановки за начало на театралния сезон не е случаен. Те са едни от най-успешните проекти на трупата, които пловдивската публика оцени високо и продължава да проявява изключителен интерес към тях…


Вашият коментар