Началото – Театър „Hand“

Известният комедиен артист – Кени или "клоунът от центъра" наскоро откри свой малък театър на пъпа на Пловдив

Решихме да го посетим. Знаехме, че търсим едно интересно име "Hand" в близост до центъра. Но още по-интересното идва тогава, когато се приближихме до моста на "Герджика". Пред бившата сграда на училище ТОХ "Асен Златаров" ни чакаше една дама с интересен костюм. Усмихна ни се и ни покани в малката уютна зала с малка сцена, малка врата, малко интересно прозорче, от което се виждаше малък лаптоп и ръкомахаха две ръце. В това "малко" пространство обаче ни се откри голям свят с големи хора – някои прохождащи към театралната сцена, други вече ходещи изправени.

Е всичко интересно тепърва май предстоеше, когато едно познато лице се подаде през завесата. Няма как да не се усмихнеш, когато видиш това изражение. Това беше "нахалният" клоун от центъра на Пловдив. Май се задаваше много смях. И не се излъгах, Кени се въплъти в ролята на водещ и представи цялата си банда.

Театър

Това вече не го очаквах. Този интересен субект бе създал цяла школа – училище за таланти. Вече можех спокойно да се оставя в ръцете на един професионалист. Не се учудих от преплитането и влизането от роля в роля на актьорите, от скеч в скеч. Напомняше ми на нещо. На онази смазваща картинка от заблудените минувачи от "главната", които Кени обработваше с ръцете и жестовете си.  Познато, но и толкова различно. Стилът на динамичния шоумен, на тази машина за усмишки явно  е предадена и на неизвестните все още, но големи комедийни актьори – интересени, различни и най-важното забавени са. Тук вече, в тази сграда, на тази сцена всичко изглежда сериозно. А и парите за билет са нищо в сравнение с пошлите кинопродукции в мола. Еми, заслужава си.

Усмивки

За автора

Вашият коментар