Пловдивската публика: „Мариус – единствен на сцената, а тя изпълнена“

Когато името на Мариус Куркински се появи в премиерния театрален афиш, винаги очакваш събитие. Това направи и този път с премиера на новия си моноспектакъл.

В препълнен с публика до краен предел Дом на културата в Пловдив се състоя премиерата на „Черното пиле“ – моноспектакъл на Мариус Куркински. Това е поредната българска театрална драматизация на големия актьор и режисьор след „Сътресение“ по разказите на Николай Хайтов.   

Мариус настина завладя сърцата на пловдивчани по време на премиерата в изминалия уикенд, а положителните коментари заваляха почти веднага след края на представлението:

„Невероятен спектакъл, уникално, неповторимо изпълнение!!! Поклон пред таланта на Мариус Куркински“

„Невероятен…единствен на сцената, а тя изпълнена“

„Мариус Куркински беше отново  невероятен…за пореден път…“

„Нечовешки талантлив – такъв е Мариус в моноспектаклите си.“Черното пиле“ е бляскавото му завръщане в Пловдив – приказка, песен, истина… за дните ни, за душите ни, за слабостите, за отронените сълзи през смях, за силата през сълзи…“

В “Черното пиле” Мариус Куркински включва три разказа на Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на Овесената нива“ и „Черното Пиле“. Актьорът споделя за него: "Много искам да се върна пак на това репетиционно, изучаващо място, където привикваш гласовете на Хайтов, душата на българина. В неговите разкази тя е много чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват."

Поради големия интерес към постановката в Пловдив ще има и втора дата – 3-ти декември, билетите за която бяха разграбени за по-малко от 48 часа.

Следете mediacafe.bg, за да сте информирани за хитовите театрални постановки в Пловдив!

За автора

Вашият коментар