Последни бройки билети за „За теб“ с Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов

След фурорa на премиерата през февруари Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов се завръщат отново пред пловдивската публика, а билетите за постановката са почти изчерпани

На първата постановка в Дома на културата големият Христо Мутафчиев буквално разплака част от женската аудитория в залата

Премиерата на „За теб“ бе една от най-чаканите и търсени продукции под тепетата в началото на тази година, още от представянето в театър "Сълза и смях" в края на 2015-та година. В нея се изявява играе един от най-обичаните съвременни артисти у нас Христо Мутафчиев, който заедно със Станимир Гъмов влиза в откровен, брутален и ужасно смешен мъжки разговор за любовта, живеенето, летенето и всичко, от което ни е страх. 

Биографичната постановка е продължение на книгата за Мутафичиев и разказва личното му състояние след получения инсулт преди 5 години. Тя обаче излиза извън пределите на физическото състояние и ни кара да се замислим за стойностните неща в живота – за мечтите, за любовта и семейството или всичко онова, което ни кара да полетим.

Мутафчиев, който преди 5 години получи инсулт, сега е парализиран от лявата страна на тялото си. На сцената той играе в инвалидна количка, но нищо от това не го е променило, като характер или представяне в театъра. Или поне не привидно. Той е все още леко сприхав на сцената, леко нервен, но и достатъчно балансиран, така че да поучава по-младите. 

Партньорът му на сцената е нашумелият Станимир Гъмов, който играе по-малкия брат, а личната история между двамата е, разбира се, жена. Тя остава обаче на заден план, някъде скрита за публиката зад едно писмо и няколко истории от живота. Фабулата се движи между спомените и нереализираните мечти, за които Мутафчиев пита "може ли да ти липсват мечтите, когато не си ги изживял".

Авторът на текста, Яна Борисова, е писател, драматург и сценарист, носител на наградите Аскеер (2008), Икар (2008, 2010 и 2014). Най-известните й драматургични текстове са „Малка пиеса за детска стая”, „Приятнострашно” и „Хората от Оз”.

Режисьор на спектакъла „За теб” е Петър Кауков, театрален режисьор, мениджър и преподавател по режисура в НАТФИЗ. Сред най-успешните му постановки са „Bai Ganyo”, „Сън в лятна нощ” и „Островът на съкровищата”, а „Любов и пари” през 2012 печели награди Аскеер и Икар, съответно за мъжка и женска роля.  

  • "За Теб" – 29.05.2016
  • Място: Дом на Културата "Борис Христов"
  • Начало: 19:00 часа

За Резервации: 0895/ 61 91 81 и 0894/ 61 11 88
бул. "Мария Луиза" 43 – агенция "For You"

Повече за премиерата на постановката "За теб" с Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов в Пловдив може да видите ТУК

Вашият коментар