Премиерата на „Великите любовници“ днес на сцената на Драматичния театър

Драматичен театър Пловдив представя още едно от премиерните си заглавия тази есен

„Великите любовници“ от Владимир Котенкони представя най-скандалните и прочути любовници на света – Дон Жуан, Казанова и  Маркиз дьо Сад. 

Спектакълът е чиста комедия за най-скандалните и прочути любовници на света: Дон Жуан, Казанова, Маркиз дьо Сад. Тайна среща трябва да разреши вечния спор кой от тримата е най-великият изкусител. За целта трябва да се представят не само списък на прелъстените жени, но и необорими доказателства. Но дори строгите арбитри не предполагат, че резултатът може да е напълно равен.

На помощ са извикани спомените, но как може да им се вярва, когато никой от тримата мъже не знае не само с кого, но и къде е спал предната нощ. Даден им е шанс за часове да прелъстят още една жена, преди да бъдат настигнати от безмилостната Инквизиция. И от една още по-безмилостна тъща.

„Великите любовници“ е специално подготвен за най-важните в състава артисти на Драматичния театър. Той е за тези, които са по-опитни и имат по-малко ЕГН, сподели директорът на Драматичен театър Пловдив Кръстьо Кръстев на традиционна пресконференция и допълни, че това е един поклон към тях, които толкова много са дали на театъра и са заслужили място си на съвременната българска сцена, 

До края на тази година Драматичният театър ще представи още две премиери, каза Кръстев. Той обобщи, че това е спектакъл за голямата илюзия, за актьорското майсторство в живота на всеки един човек и за усилията, които сме употребили да създадем името си.

Красимир Ранков, режисьор на постановката ще играе ролята на Дон Жуан, заради инцидент с Тодор Генов, който е счупил крак по време на репетиция. Той разказа, че са изкарали специално образите на Дон Жуан, Казанова и Маркиз дьо Сад, като  живи и ярки, като напомнят на публиката, че има неща по-важни от хляба, и това са: духът, любовта, вниманието към другите.

ВЕЛИКИТЕ ЛЮБОВНИЦИ

от Владимир Котенко
превод – Добринка Стефанова
режисьор – Красимир Ранков
сценография – Красимир Ранков
костюми – Десислава Попова
хореография – Светлин Димитров
музика – Георги Георгиев
 
Участват: Анелия Ташева, Стефан Попов, Тодор Генов/ Красимир Ранков, Стоян Сърданов, Марин Младенов, Мария Генчева, Русалина Чапликова

Вашият коментар