Премиерният спектакъл Гераците гостува в Пловдив

На 14 ноември в Дом на културата Борис Христов ще гостува премиерният спектакъл "Гераците“. Постановката ще се играе по случай 140 години от рождението на Елин Пелин.

Постановка на Драматичен театър "Йордан Йовков". Режисурата е на Стефан Спасов, сценографията на Димитър Митев, звукова среда и мултимедия – Красимир Янев. Участват Валентин Андреев – Рафе, Мария Гинкова, Радомир Андонов, Пламен Маринов, Любов Николова, Красимир Демиров, Татяна Христова, Владимир Трендафилов, Мария Генова, Стефан Сърчаджиев, Мила Боянова, Димитър Петров и малкия Йоан Деянов. 

"Гераците“ е едно най-хубавите представления, то говори на човека на разбираем език, разказ не толкова за разпада на патриархалния живот, а за коренната промяна у човека и човеците като оптика към съществуването. Актьорите  ще припомнят на зрителите красотата на Елин-Пелиновите разкази. Сцената в най-добрия смисъл на думата отчуждава, т.е. – прави така, че това толкова познато ни повествование започва да звучи като не дотам познато. За да усетим по нов начин красотата му.

Билети за "Гераците" ще продават от следващата седмица в Билетен център пред Общината

За автора

Вашият коментар